Tatovering

“Yakuza-tatovering”: en rejse ind i den japanske mafias mystiske verden

Der er en fingerspids i en glasburk på et træbord. Huden er underligt gennemskinnelig, og sømmen er lidt misfarvet, blå mærket er beskidt grønt – som om det blev klemt af døren.

Yakuza -tatovering - en rejse ind i den japanske mafias mystiske verden - oplysninger og fotoeksempler på færdige tatoveringsdesigner

Yakuza -tatovering – en rejse ind i den japanske mafias mystiske verden – oplysninger og fotoeksempler på færdige tatoveringsdesigner

“Yakuza -tatovering”: en rejse ind i den japanske mafias mystiske verden – alt det sjove

Bordet og glasbeholderen er i huset til yakuza -chefen, og ejeren af ​​fingeren sidder i nærheden og ærligt forklarer betydningen af ​​yubitsume (bogstaveligt talt “afkortning af en finger”), en tradition for at afskære en del af en finger, der er stærkt forbundet med den japanske kriminelle verden..

“Det var faktisk ret sjovt, så det var svært at adskille det,” siger yakuzaen. – Jeg brugte en hammer, der sang en sang fra Super Mario. Da jeg slog fingeren sprang ligesom Mario.

Denne slående mørke scene er en af ​​mange, som Andreas Johansson har beskrevet. Hans bog “Yakuza Tattoos” blev udgivet i 2017 og er dedikeret til den kunstneriske symbolik i kulturen i japanske bander..

Yakuza tatovering - en rejse til den mystiske verden af ​​den japanske mafia - foto 1

”Jeg har studeret religionshistorie i lang tid, så det var de religiøse symboler, der bruges af organiseret kriminalitet, der interesserede mig,” siger Johansson. – Engang var jeg i Japan på en konference. Efter eksamen gik min ven og jeg til en bar for en øl. Jeg kendte til eksistensen af ​​yakuza og deres religiøse tatoveringer, så jeg bad om at præsentere mig for en, der kunne give et interview om dette emne..

Denne anmodning var begyndelsen på et stort projekt, der gjorde det muligt at komme tættere på repræsentanter for den japanske mafia og fange dem på fotografier..

”Pludselig sagde en person, at han kendte en fyr ved navn Ken-san. Han er en god fyr, uanset hvad det betyder i underverdenen. Meget hurtigt lærte jeg, at jeg kunne få et interview i morgen. Det var omkring 3 -tiden om morgenen, men jeg sagde: “Ja, selvfølgelig kommer jeg.”

Efter dette første møde med et højt medlem af Masuda-gumi, en bande tilknyttet Yamaguchi-gumi, Japans største krimifamilie, nedsænkede Johansson sig i yakuzaens verden, tog billeder og talte med omkring 30 af dets forskellige medlemmer, men koncentrerer sig hovedsageligt om Ken-san. og hans nærmeste miljø.

Yakuza tatovering - en rejse til den mystiske verden i den japanske mafia - foto 2

– Først troede jeg, at en fremmed ville blive budt koldt velkommen, men alle viste sig at være ekstremt venlige og søde. Så indbydende, at jeg selv tænkte: “Det er for stort til at være sandt, hvad vil de egentlig?”

I alt tilbragte Johansson 2 en halv uge i selskab med yakuzaen.

“Det tog et par dage, før jeg endelig blev accepteret,” siger han. – Men så blev det lettere og lettere. Da jeg mest arbejdede med mit kamera, blev jeg bare en “kamerat fyr”. På en måde blev jeg en del af banden. Jeg kom der og tænkte, at man skulle være yderst respektfuld over for deres specifikke traditioner som at afskære fingre, men de jokede selv om dette. De har en meget rolig holdning til disse ritualer. Det tog enhver spænding af, vi grinede meget ved at tale om det.

“Yakuza Tattoos” er opdelt i kapitler, baseret på Johanssons egne historier om møder med yakuza og temaet tatoveringer: “Heroes and History”, “Dragon and Carp”, “Gods and Spirits”. Hvert kapitel kombinerer mindeværdige billeder med kontekstuelle oplysninger og citater fra Johanssons samtaler med bandemedlemmer for at bygge et detaljeret og informativt billede af de forskellige tatoveringer og deres symbolik..

– Jeg troede, at dragen på hånden bare var et tegn på lederskab, som for eksempel blandt de russiske banditter. Japanske tatoveringer er dog mere personlige. Forholdet mellem mesteren og klienten er ekstremt interessant, du bør diskutere alt. Dette skal matche din personlighed. Nogle tatoveringer er ikke engang forbundet med yakuza. Man voksede op i fattigdom, så han modtog billeder af gamle japanske penge – han ville ikke blive fattig igen.

Yakuza -tatovering - en rejse til den mystiske verden i den japanske mafia - foto 3

I bogens sidste del dykker Johansson ind i de mindre traditionelle stilarter, der bliver mere udbredt blandt unge bandemedlemmer..

– De mest interessante ting for mig var moderne tatoveringer i vestlig stil på unge fyre og forståelsen for, at ældre medlemmer ikke kan lide afvigelsen fra traditionen. De ville ikke engang have mig til at skrive om stilændringen, fordi de selv ser det ikke bare som tatoveringer, men som irezumi, med en klar sondring mellem dem. Da jeg kaldte bogen Yakuza Tattoos, var Ken-san bekymret, fordi han ikke kunne lide ordet. Han kiggede på mine tatoveringer og sagde: ”Du har bare mode. Jeg har dem baseret på min personlighed. “

Og dette er Johanssons hovedkonklusion fra hans forskning: uanset deres udseende får tatoveringer en betydning, der trænger dybt ind i det åndelige område.

Fotoeksempler på tatoveringer i stil med “Yakuza” fra 28/01/2019

Se videoen:

Forberedt af: wrk2008 (Poroshina Elena)