Tatovering

Hun får en tatovering på 97

Hun får en tatovering på 97 – muligvis den ældste tatovør fra Filippinerne

Enhver, der endda er lidt interesseret i tatoveringer, ved, at denne proces indebærer forskellige tegnestiler. Vi har alle mindst én gang hørt navne som Chicano, grafik, minimalisme, gammel og ny skole eller i det mindste realisme.

Men det faktum, at selve tegningsteknikken også er anderledes – det er de færreste, der ved. Og det er ikke overraskende, for sammen med tatoverings voksende popularitet blev der fundet en optimal og hurtig måde at fylde det, du vil. En lang række roterende og induktionsmaskiner fra forskellige producenter giver alle mulighed for at vælge en trillebør, der er let at bruge. Og den metode, der blev brugt for flere hundrede år siden, er ikke længere interessant for nogen..

Ikke desto mindre har denne teknik også fans, der kommer fra hele verden til en autentisk tatovering..

Wang Od

Hun får en tatovering på 97 - muligvis den ældste tatovør i Filippinerne - foto

En af de få, der ejer den gamle teknik, er den 97-årige bosiddende i Filippinerne, hvis erhvervserfaring er mere end 50 år. Hendes navn er Wang Od, og folk fra hele verden kommer virkelig til hende. Men at komme til mesteren, der ejer den gamle teknik, er ikke så let. Hun bor i provinsen Kalinga, Filippinerne, som kun kan nås gennem bjergpas, stenskred og snavs smalle veje. Hvilket dog ikke stopper tatovørens klienter.

Mambotok

Mambotoks er de tatovører, der ejer den gamle teknik til tegning af tegninger – Kalinga, som er opkaldt efter bebyggelsen, og også er kendt som Mambotok. Tatoveringer på kroppen af ​​lokale jægere blev betragtet som et symbol på maskulinitet og mod. Filippinerne mener, at Kalinga -tatoveringen symboliserer sådanne kvaliteter, der er nødvendige for en jæger som mod, fingerfærdighed og også kan tjene som beskyttelse. Kvinder på den anden side anvendte tegninger i form af korn, prikker, kryds, streger og bar dem som dekoration. Selve navnet – Mambotok, oversættes som “slag på en pind”. Det er her, teknikkens vigtigste og eneste værktøj afsløres – blækket på pinden med en syl drives ind i huden ved at banke på pinden med en sten.

Tatovørens historie

Wang Od blev en tatovør begyndte en kærlighedshistorie. I sin ungdom var hun forelsket i en kriger, og da han blev dræbt af soldaterne, der hærgede deres landsby, blev hun alene og elskede aldrig nogen igen og havde aldrig børn. Wang selv blev lært denne teknik af sin far i en alder af 15 år, efter at han selv bragte hende til at få en tatovering af en lokal kunstner. Til minde om sin elsker besluttede hun at mestre teknikken perfekt og fortsatte med at tatovere landsbyens soldater. Men tiderne ændrer sig, og nu gør hun dem til almindelige rejsende. Nu laver hun hovedsageligt ornamenter, udskriver billeder af fugle og dyr samt forskellige symboler..

Teknikhemmeligheder

I februar 2018 blev Wang 101, men hun mener, at den gamle tatoveringsteknik fortsat vil leve, fordi hun videregav sin viden til sine grand-nevøer og lærte dem mestringskunsten. Og i betragtning af at Wang Od er anerkendt som en af ​​de levende kulturelle værdier i Filippinerne, kan du være sikker på, at erindringen om hende og hendes kunst ikke vil blive glemt i lang tid..

Forberedt af: komlevaas (Komleva Anastasia Sergeevna)