Szalag tetoválás

Vércsoport tetoválás a véradók világnapján – június 14 -én

Az anyagból megtudhatja, hogyan ünneplik a véradók világnapját, érdekes tényeket olvashat erről a dátumról – június 14 -én, nézze meg a vércsoportos tetoválás tematikus rajzainak fényképeit.

Vércsoport tetoválás a véradók világnapján - június 14 -én - információk és fotók

Tetoválás vércsoporttal a véradók világnapján – június 14 .: információ a tetoválásrajzok jellemzőiről és fotóiról

A véradók világnapját az ENSZ 193 országában ünneplik. A dátumot 2005 -ben kezdeményezték a WHO kezdeményezésére. Június 14 -én, a véradók világnapjának megünneplése érdekében Karl Landsteiner születésnapjára eső időpontot választották és időzítették, aki felfedezte a vér csoportokra osztását..

Véradás története

Maga az “adományozás” szó azt jelenti, hogy “adni”, valamint maga az eljárás. Az adományozás emberi vér adományozását jelenti orvosi célokra.

Az adományozásnak köszönhetően az orvostudomány képes transzfúziót készíteni, gyógyszereket készíteni és kutatásokat végezni.

Ugyanez a véradási eljárás nem csak ártalmatlan, de még hasznos is: serkenti a belső szervek munkáját és az immunitást, megelőzi az érelmeszesedést és a szívbetegségeket.

Érdekes tények

  • Ausztráliában élő James Harrison specifikus antitesteket tartalmaz a vérében, amelyek képesek segíteni az újszülötteknek. Élete során több mint 560 liter vért adományozott, és az ennek alapján készített készítmények 2 000 000 újszülöttnek segítettek.
  • Volgograd lakója – Jurij Martynov, aki most 62 éves, ritka 4. vércsoporttal rendelkezik. Élete során több mint 411 alkalommal adott vért, és szerepel az Orosz Rekordok Könyvében.
  • Az ukrán Vlagyimir Nikolajev először 21 éves korában adományozott vért, a következő 40 évben 400 liter vért és 200 liter plazmát adományozott, a Szovjetunió és Ukrajna díszadományozója lett. Ukrajnában Ukrajna hőse címet kapta.

A dátum célja, hogy kifejezze háláját az adományozóknak, akik tetteikkel hatalmas számú életet mentenek meg, és felhívja az emberek figyelmét az adományozás problémájára és szükségleteire..

Adtál vért? Lehet, hogy állandó donor? Mit gondol a vércsoport tetoválás mintákról? Írja meg véleményét az anyag alatti megjegyzésekben.

Mellesleg! Külön anyaggal rendelkezünk a vér- és vércsoporttetoválás jelentéséről..

Fotó példák tetováló rajzokra vércsoporttal 2020.06.14 -én (76 fotó)