Снимка на татуировки

Значението на татуировката “Сварог”

В тази статия ще се опитаме да разберем значението на татуировката “Сварог”, значение, история и тълкуване на тази древна рисунка. За тези, които преди да нанесат татуировка, искат да овладеят темата изчерпателно, предлагаме допълнително да се запознаете със следните материали на сайта по темата:

  • Снимка на татуировката “Сварог”
  • Скици на татуировката “Сварог”

Значението на татуировката

Значението на татуировката “Сварог” – интересни примери за избор

Значението на татуировката “Сварог” – история, значение, интересни факти

Произход

Символът, наречен квадрат на Сварог, е древен славянски знак. В пантеона на славянските богове Сварог се смята за създател на целия свят, както материален, така и нематериален, както и бащата на Даждьбог, създателят на човешката раса. Като баща на боговете, създател на света и учител на хората, Сварог също е символ на мъдрост и справедливост. Той не принадлежи нито към добри, нито към зли богове, така че неговият символ може да се използва за различни цели..

Сварог беше представен като ковач, който обвърза света на хората и боговете с чука си. Затова неговият знак най -често се разпространяваше сред ковачите. Смятало се също, че именно той е предал на хората знания за занаятчийските и инструменталните дейности, като по този начин отделя хората от животните..

Значението на татуировката

Първото нещо, което означава татуировката на площада Сварог, е сериозното отношение на човека към древната славянска култура и придържането към славянската езическа религия. Самият знак може да се тълкува по различни начини. Ето някои от най -често срещаните опции:

  • Символът на занаятчия, създател, човек, който лично създава предмети, необходими за човечеството.
  • Защита и помощ на човек в неговия физически труд, в производството.
  • Алтернативно значение на татуировката Сварог е огнище с четири светлини. Огнището сред древните славяни е било символ на семейството, дома и живота.
  • Четири кардинални точки – друга интерпретация на този символ.
  • На площада Сварог можете да видите и звезда, която осветява пътя на човек и му предава опита и знанията на своите предци.
  • Символизира такава татуировка и уважение към света, природата и боговете.

Примери за снимки:

Татуировка Сварог площад - снимка за статия за значението на татуировка - tatufoto.ru - 16Татуировка Сварог площад - снимка за статия за значението на татуировка - tatufoto.ru - 15Татуировка Сварог площад - снимка за статия за значението на татуировка - tatufoto.ru - 14Татуировка Сварог площад - снимка за статия за значението на татуировка - tatufoto.ru - 13Татуировка Сварог площад - снимка за статия за значението на татуировка - tatufoto.ru - 12Татуировка Сварог площад - снимка за статия за значението на татуировка - tatufoto.ru - 11Татуировка Сварог площад - снимка за статия за значението на татуировка - tatufoto.ru - 10Татуировка Сварог площад - снимка за статия за значението на татуировка - tatufoto.ru - 9Татуировка Сварог площад - снимка за статия за значението на татуировка - tatufoto.ru - 8Татуировка Сварог площад - снимка за статия за значението на татуировка - tatufoto.ru - 7Татуировка Сварог площад - снимка за статия за значението на татуировка - tatufoto.ru - 6Татуировка Сварог площад - снимка за статия за значението на татуировка - tatufoto.ru - 5Татуировка Сварог площад - снимка за статия за значението на татуировка - tatufoto.ru - 4Татуировка Сварог площад - снимка за статия за значението на татуировка - tatufoto.ru - 3Татуировка Сварог площад - снимка за статия за значението на татуировка - tatufoto.ru - 2Татуировка Сварог площад - снимка за статия за значението на татуировка - tatufoto.ru - 1

Алтернативни имена за татуировки svarog

В зависимост от значението, което човек влага в този знак, той се нарича площад Сварог, звездата на Русия и звездата на Лада. Звездата на Лада е женската версия на символа, обозначаваща семейното огнище и хармонията, донесена от жена. Смятало се е, че такъв знак помага на жената да изгради семейство и да поддържа любов и разбиране в нея..

Руската звезда е знак на светлина, който помага да се намери правилния път в живота. В този символ можете да видите мъдростта на вашия вид и богове, която разпръсква мрака на невежеството..

За кого е татуировката?

Трябва да се отбележи, че татуирането на Сварог е сериозна стъпка. Значението му може да варира, но първоначално този символ е подходящ за мъже, които се занимават с ръчен труд или занаяти. Площад Сварог е подходящ и за жени, избрали по -мъжка професия за своя професия. Ако звездата на Лада е избрана като смисъл на татуировката, тогава тя е подходяща за жените като талисман, който допринася за изграждането на семейно щастие. Не се препоръчва хората, които се занимават с офис работа и водят заседнал начин на живот, да си направят такава татуировка..

Гледай видеото:

Татуировката Сварог ще бъде добър избор за човек, стремящ се към физическо и духовно самоусъвършенстване. Но този знак не трябва да се прилага в името на красотата, тъй като обижда привържениците на древната славянска езическа култура.

Подготвено от: everett_sorrow (Александър Олегович)