Снимка на татуировки

Значението на татуировка с лястовица

Значението на татуировка с лястовица: нейното значение, история и примери за готови татуировки

Пролет, надежда, любов, младост, късмет – всичко това е символизирано от лястовицата. Тази лека, нежна, красива птица носи пролет, топлина, радост на крилата си. Татуировки за лястовици могат да бъдат избрани както от момичета, така и от момчета. Но като се има предвид женствеността на тази птица, все пак по -често татуировката на лястовицата се избира от нежния пол. Татуировка лястовица се нанася върху всяка част на тялото и изглежда страхотно, значение на татуировка на лястовица, може да бъде двусмислен.

Всичко за това какво означава татуировка на лястовица

Тук можете да разберете всичко за татуировката на лястовицата и да видите примери за готови произведения.

Поглъщайте историята на татуировките

Историята на тази татуировка е доста богата. Дълго време за моряците татуировката на лястовицата символизира безопасно завръщане у дома. И до днес тя е популярна сред хората, които работят по морето, пътуват. Лястовицата напомня за дом, семейство, родина. Също така в различни страни от древни времена лястовицата се свързва с различни понятия, като лоялност, скорост, късмет и т.н. В древногръцката и римската митология се е смятало, че лястовицата действа като пратеник на богинята на любовта – Венера (Афродита). В Китай лястовицата означава лоялност, благоприятни промени в живота, смелост, но понякога е свързана с риск и опасност. Японците придават значение на тази птица като домакиня, преданост и грижа за семейството. В древен Египет лястовиците придружават Великата майка – Изида. В древната шумерска култура и на Крит лястовицата олицетворява Великите Майки. В християнството лястовицата е символ на нов живот и възкресение..

Какво означава татуировка с лястовица?

Както вече споменахме, татуировката с лястовица е по -популярна сред момичетата. Понякога татуировките с лястовици се избират от хора, които са имали голяма загуба в живота си. В този случай лястовицата символизира надеждата. В зависимост от състава и стила на татуировката на лястовицата се дават различни значения, но винаги само положителни. Помислете за най -често срещаните изображения на лястовица и техните значения.

  • Лястовица в полет символизира чистотата на мислите на човека, бързината на живота.
  • Лястовицата в гнездото е символ на любов и лоялност към семейството..
  • Образът на лястовица с подкова или с четирилистна детелина означава късмет, късмет.
  • Лястовица с цвете в човката символизира пролетта, младостта, красотата, надеждата.
  • Вдигаща се в небето лястовица означава желание за независимост, за свобода.

Понякога татуировка на лястовица се комбинира с надпис, който има специално значение за човек..

Често татуировката на лястовицата се прилага от хора, които са освободени от затвора, за да не се връщат там. Понякога изображението на лястовица може да се види на юмруците на боксьорите. Смята се, че лястовиците придават на ударите скорост и бързина..

Татуировката на лястовицата е от особено значение за моряците. Тъй като лястовицата е птица, която винаги се връща у дома в гнездото си, моряците прилагат такава татуировка, за да се върнат безопасно у дома. Смятало се е, че дори моряк да умре в морето, лястовицата ще отнесе душата му на небето..

Татуировка с лястовица изглежда страхотно на всяка част от тялото – на ръката, рамото, кръста, на гърдите и на стомаха, на крака. Но където и да се прилага такава татуировка, навсякъде изглежда красива, грациозна, луксозна.

Можете да гледате:

СКИЦИ ТАТУАЛНО ГЛАВОТКА

СНИМКА ГЛАВОТА НА ТАТУ