Снимка на татуировки

Значението на татуировка на тигър

Тигърът е благородно, интелигентно, силно животно с красив цвят на козината. И какво значение на татуировка на тигър? Татуировка, изобразяваща тигър, почти винаги е била мъжка, но напоследък е популярна сред нежния пол. Татуировка на тигър има голямо разнообразие от значения: сила, достойнство, сила, страст, красота, жестокост, ярост, гняв и много други. Най -често тази татуировка се прилага върху рамото. Но мъжете, които се смятат за властни, самодостатъчни индивиди, изобразяват татуировка на тигър на гърдите или гърба си..

Пример за тигър в татуировка на гърба

Ярка татуировка на гърба с шарка на тигър

Историята и значението на татуировка на тигър

В много култури това великолепно грациозно животно е почитано за смелост, решителност и сила. В Азия тигърът е царят на зверовете, аналогично на лъва сред другите народи. В Китай има легенда за петима тигри, които са пазители на центъра на света и на четирите му страни. Богът на богатството в Китай, който е покровител на риска и хазарта, е изобразен да язди тигър. В същия Китай се смяташе, че тигри, които атакуват само грешници, ги наказват от името на боговете. В Индия тигърът е изобразен на военната емблема като знак за военна доблест. В Тайланд тигърът символизира човешката чувственост и страст. В Япония образът на тигър е използван от самураите, които вярват, че той носи късмет и предпазва от зли сили. В западната култура образът на тигъра е доста рядък. В древногръцката и римската митология тигри са били впрегнати в колесницата на Дионис, бог на виното..

Тигър на ръка - татуировка

Пример за татуировка с усмивка на тигър на ръката

Какво означава татуировка на тигър?

Татуировка на тигър може да има много значения, в зависимост от състава, в който е изобразено това животно, под каква форма и в каква култура се разглежда образа на тигъра. От една страна – жестокост, жажда за кръв, ярост, сила. А от друга – смелост, величие, сила, героизъм, чест. Цветът на тигъра – цветът на слънцето и сянката – символизира противоположните значения: свирепост, ярост, мъдрост и страст. Всеки човек има светла и тъмна страна. И в зависимост от това в какъв състав и в комбинация с какви други символи е изобразен тигърът, може да се заключи, че преобладава тъмната или светлата страна на личността. В повечето татуировки този хищник е изобразен в реалистична форма: лежи под слънцето, пълзи, облизва лапата си като котка, седи в естественото си местообитание и т.н. Също така, тигърът често е изобразяван заедно с дракона в символа Ин-Ян, където тигърът олицетворява женския принцип. Образът на тигър с помощта на спокойни цветове говори за целенасочеността, непоколебимостта, постоянството на човек, за наличието на вътрешно ядро. Усмивката на тигър в татуировка символизира безмилостност към враговете, власт. Татуировка на бял тигър, която е изключително рядка в дивата природа, говори за уникалността на човек, че той не е като никой друг. Татуировка, изобразяваща тигър, е популярна сред нежния пол и означава крехкост, невинност, връзката между детето и майката. Освен че е комбиниран с дракон, тигърът често се изобразява в композиция с цветя или пеперуди..

Значението на тигровата татуировка 3

В света на затвора татуировка на тигър с отворена уста символизира гнева на власт, а от друга страна, способността да се отстояваш не само за себе си, но и за приятелите и близките си..

Трябва да се помни, че татуировката под формата на тигър трябва да бъде голяма, детайлна, в противен случай малка рисунка ще се окаже размазана и няма да предаде цялото величие на това господстващо животно..

Можете да гледате:

СКИЦИ НА TATTOO TIGER

СНИМКА TATTOO TIGER