Снимка на татуировки

Значението на татуировка на лъв

История, значение и значение на татуировката лъв

В продължение на много векове лъвът е символ на смелост, сила, мощ, гордост, защото лъвът е царят на животните, не е трудно да се предположи, че значение на татуировка на лъв, трябва да са подобни. Татуировките с лъв са популярни по целия свят. Най -често мъжете предпочитат татуировки с лъв, но има и женски татуировки. Момичетата в по -голямата си част избират татуировки на лъвица и лъв, или лъвско семейство.

Значението на татуировката лъв 1

Пример за проста татуировка с лъв

История на татуировките на лъвове

Символът на лъва се намира в митовете и религиите на много народи по света. Обикновено лъвът символизира кралство, величие, смелост, благородство, справедливост, лоялност и хармония. В Египет наказателната богиня е представяна като лъвица, а лъвът символизира защита. В древен Рим лъвът е символ на кралски особи и победа над смъртта, атрибут на Херкулес, Аполон и Фортуна. В митологията на Древна Гърция лъвовете са били впрегнати в колесниците на Кибел и Юнона. Тези горди животни придружаваха Артемида. В християнската религия образът на лъв се споменава няколко пъти до апостол Марк. В будизма лъвът показва мъдростта на Буда, пазител е на закона, символизира смелост, а също така носи щастие и късмет. В исляма това кралско животно олицетворява защита от злото. Също така лъвът присъства в еврейските традиции като символ на власт и жестокост. В Китай това животно означава силна енергия и смелост. В африканските култури лъвът е едновременно създател и разрушител. Също така Лъвът е един от знаците на зодиака. Хората, родени под знака на лъв, са умни, силни, щедри, но в същото време обичат да командват, арогантни.

Значението на лъвската татуировка 2

Татуировка гордост лъвове (деца, майка и баща)

Какво означава татуировка на лъв?

Лъвът е символ на власт, защита, благородство и справедливост, затова мъжете най -често избират неговото изображение за татуировка. Такава татуировка трябва да бъде съчетана. Човекът, избрал татуировката на лъва, най -вероятно се стреми да покаже своята сила, мощ, смелост. Има различни видове татуировки с лъв. Нека разгледаме някои от тях.

Значението на татуировката лъв 3

Ужасна татуировка с лъв на рамото на човек

  • Лъв, седнал в спокойно положение, показва увереността и силата на човек, който знае как да го използва..
  • Атакуващ лъв – способността да отстоявате себе си или желанието да се научите как да го правите.
  • Лъв, който реве, означава, че човек по своята същност е спокоен и не желае на никого зло, но предупреждава, че в случай на атака, той може да се застъпи за себе си.
  • Бойният лъв символизира готовността да се бори за всичко, което му е скъпо, в това, в което вярва.
  • Лъв в композиция с животно по -слабо от него означава, че човек се стреми към спокойствие и мир..
  • Образът на лъвица е символ на майчинството. Освен това лъвицата се свързва с успех, независимост, желание да защити близките си и най -вече децата..

Значението на татуировката лъв 4

Реалистична татуировка на лъв

Тъй като Лъвът е зодия, хората, родени под този знак, често си правят такава татуировка. Но преди да изберете татуировка с лъв, трябва да помислите върху коя част от тялото ще бъде поставена и под каква форма – само лъвската глава или цялото тяло на това великолепно силно животно. И най -важното нещо, което трябва да запомните, когато избирате татуировка на лъв, е, че това не е само царят на зверовете, а просто благороден владетел, който трябва да бъде уважаван, а не да се страхува от него..

Можете да гледате:

ЛЕВИ СКИЦИ НА ТАТУ

СНИМКА TATTOO LEO