Снимка на татуировки

Значението на татуировка на лисица

Значението, историята и значението на татуировката на лисицата

Лиза е много интересно и своеобразно животно, което е присъщо както на доброто и злото, така и на положителните и отрицателните качества. Много често жените, особено хитрите, се сравняват с лисицата. Следователно татуировките на лисици се избират по -често от нежния пол, отколкото от мъжете. Татуировка, изобразяваща лисица, има много значения, но най -често показва, че собственикът й знае стойността й, ярък, пресметлив, егоистичен, понякога дори коварен човек..

Какво означава татуировката на лисица

Варианти на значението на татуировка с лисица

История на татуировката Fox

Образът на лисицата присъства в културите на много народи, както на Изток, така и на Запад. В Китай лисицата е символ на дълголетие, късмет и добър амулет. Японците смятат този хищник за помощници в правенето на бизнес. Бялата лисица в Япония е символ на късмет, изобилие, просперитет. В тази страна лисица с девет опашки се смяташе за божество, което според легендата донесе богатство и просперитет, помагайки на хората в трудни времена. В Корея лисицата се свързваше с женственост, сексуалност, размножаване. Както можете да видите, в източните страни образът на лисица има положителни значения. Но в повечето западни страни той е отрицателен. Въпреки че не всички. Сред древните келти лисицата символизира мъдростта, честта, образованието, а също така е водач за другия свят. В древен Рим лисицата се е смятала за пратеник от ада и се е страхувала от нея. В скандинавските страни това хитро животно се свързвало с Локи – богът на неподчинението и измамата. Образът на лисица присъства и в руските народни приказки и епоси. Тя измами, увлече се с нея, прелъсти, изневери, играе номера. В древен Египет лисицата означава разврат, измама, лицемерие. Индианските племена имат различно отношение към лисицата. Някои вярваха, че тя носи благородство, късмет, доброта. Други я виждаха като символ на разрушение и зло..

Какво означава татуировка на лисица?

Като се имат предвид различните значения на образа на лисицата сред различните народи, композицията, в която е изобразен, на татуировката на лисицата се придава различно значение. Както вече споменахме, по -често татуировките с лисици се избират от уверени момичета, които могат да отидат на трика и да използват различни трикове, за да постигнат това, което искат. Това говори за оригиналността на личността. В допълнение, татуировката на лисица може да бъде свързана с еротика и страст, представяйки собственика си като опасна съблазнителка, която може да завладее с нея. По правило татуировката на лисица се прилага от жена с опит във всички сфери на живота..

Но не само жените избират татуировки на лисица, но и мъжете. Ако човек има такива черти на характера като амбиция, независимост, съобразителност, изобретателност, способност да намери изход от всяка ситуация, тогава такава татуировка ще подчертае тези качества.

Невъзможно е недвусмислено да се утвърди символиката на лисицата, както отрицателна, така и положителна. Лисицата е егоистична, хитра, хитра, егоистична, амбициозна, пресметлива, но в същото време умна, независима, горда, трудолюбива, знае как да взема оригинални нестандартни решения. Следователно лисицата се избира от хора, които до известна степен имат такива качества..

Пример за малка татуировка на лисица Снимка на татуировка с лице на лисица на пръст Снимка на готовата татуировка с лисица на лопатката Снимка на татуировка с лисица на лопатката Татуировка лисица в ръка Пример за черна татуировка с лисица на ръката Татуировка на голяма лисица на гърба му Вариант на необичайна татуировка с лисица на гърба

Можете да гледате:

СКИЦИ ЗА ТАТУ С ЛИСА

СНИМКА НА FOX TATTOOS