Снимка на татуировки

Значението на татуировка на котка

Какво е значението и значението на татуировка на котка

Котката е едно от най -мистериозните, мистериозни, привлекателни и противоречиви животни, които са влезли в човешкия живот от древни времена и здраво се заселили там, в изкуството на татуировката, значение на татуировка на котка, също има свое специално място. От древността котките са били заобиколени от различни митове и легенди. Някои от тях бяха издигнати в ранг на божества, други ги проклеха. Те бяха изобразени в картини, музика и стихотворения бяха посветени на тях. Татуировките с изображение на котки са доста популярни както сред мъжете, така и сред жените. Но повече такива татуировки се избират от млади момичета, за да подчертаят елегантността. Татуировка на котка означава мъдрост, свобода, независимост, красота, пъргавина, дълголетие. Най -често татуировка на котка се нанася върху рамото, крака или долната част на гърба..

Значение на котешка татуировка 1

Усмивка на котка в татуировка

История на котешката татуировка

За много националности котката принадлежи към най -висшите същества, към божествата. Например, в древен Египет котката е била свещено животно, което символизира плодородието и майчинството. И тук котката се смята за победител на злото. Следователно тези животни са погребани като хора, провеждащи церемония по мумифициране. Почти същото отношение към котките беше в скандинавските страни. Смятало се е, че котките защитават зърното от гризачи, което има голяма стойност. В древния свят тези грациозни животни символизираха нощта, луната, женската привлекателност. В Япония дълго време до наши дни котката е символ на късмет, просперитет, богатство. В арабската култура котките също са били на почит. В будизма котките пазели храмове. Но през Средновековието в Европа по някаква причина котките са били считани за вестители на нещастия, за помощници на вещици и са ги унищожавали навсякъде. Това доведе до факта, че в градовете се отглеждат много плъхове, които донасят чумата. Оттогава котките са престанали да се изтребват. Но доста често в приказките и легендите те са изобразявани до магьосници, вещици. Все още съществува суеверие за черните котки..

В днешно време котките като домашни любимци имат специално отношение. Всеки знае, че котките могат да лекуват хората, да облекчават болката. В допълнение, това грациозно животно привлича със своята красота, нежност, мистерия, независимост, хитрост и интелигентност. Всяка котка има свой уникален характер.

Значение на котешка татуировка 2

Татуировка котка и цветя

Какво означава татуировка на котка?

Има много значения на татуировка, изобразяваща котка. И всеки човек избира това, което му е по -близо, което съответства на неговия характер. Помислете за най -често срещаните значения на котешки татуировки.

  • Черна котка. Това е една от най -популярните татуировки на котки. Въпреки че черната котка се счита за символ на лош късмет, тя не се различава от другите цветни котки. Затова се прилага от онези, които не вярват на различни знаци и суеверия..
  • Египетска котка. Изобразяван е като черен силует с удължено тяло и накъдрена опашка. Това изображение показва грация, красота, мистерия. Тази котка символизира богатство, късмет, власт..
  • Скачаща котка. Означава грация, прецизност на движенията, дълголетие. Смята се, че човек, който носи такава татуировка, ще може да намери изход от всяка трудна ситуация..
  • Татуировка под формата на малко коте често се избира от романтични нежни момичета. Такива татуировки придават нотка на детството на тези, които носят.
  • Образът на съскаща котка с извит гръб подсказва, че стопанинът й може да се отстоява за себе си, въпреки факта, че изглежда мек и крехък..
  • Котешки лапи (котешки отпечатъци) символизират страст, сила и самочувствие.

Това са само някои от значенията на котешки татуировки. Често такава татуировка има значение, което е разбираемо само за собственика и неговите близки. Котката, като независимо мистериозно животно, е популярна поради своите качества, като острота на слуха и зрението, неизвестност, пъргавина, бързина, интелигентност, потайност. Не забравяйте, че татуировката е само средство за изразяване на вашата личност. Той не само служи като украса за тялото, но и показва чертите на характера на човек..

Значение на котешка татуировка 3 Татуировка на яката котка Значение на котешка татуировка 4 Черна котка татуировка с лък Значение на котешка татуировка 5 Черна котка татуировка на врата на момичето Значение на котешка татуировка 6 Котешка татуировка с тънки линии

Значение на котешка татуировка 7 Татуировка котка с крила Котка татуировка значение 8 Смешна котка в татуировка Значение на котешка татуировка 9 Дамска татуировка с котка в долната част на корема Котешка татуировка означава 10 Татуировка с очертания на котка

Можете да гледате:

СКИЦИ ЗА TATTOO CAT

СНИМКА TATTOO CAT