Снимка на татуировки

Значението на римските татуировки

Тук можете да разберете всичко най -интересно значението на римските татуировки (рисунки на татуировки, свързани с Рим и тази култура, история, време), вижте фотопримери за готови опции, научете за характеристиките, значението, историята и тълкуването. Още примери тук:

 • Снимка на римски татуировки
 • Скици на римски татуировки

Значението на римските татуировки - фотопримери за рисунки и информация

Значението на римските татуировки – фотопримери за рисунки и информация

Всичко за характеристиките на рисунките и значението на римските татуировки

Татуировките, голямото им разнообразие, различни стилове, свързани с определена култура. Започвайки от великите римляни до наши дни, хората винаги са се украсявали с рисунки, понякога дори принудително. В тази статия ще разгледаме по -отблизо значението, характеристиките на римската татуировка, както и къде е по -добре да нанесете татуировка..

Историята на появата на римските татуировки.

Всъщност татуировките в Рим идват от Гърция, подобно на много други културни особености. И те бяха наречени “стигми”. Те имаха непосредствена цел, както мнозина вероятно знаят от филми и книги, те бяха „възнаградени“ за роби и престъпници. Робите бяха пълни с инициалите на собственика, така че в случай на бягство на такъв роб, те веднага можеха да определят на кого принадлежи. Избягалите роби бяха маркирани с буквата f, което означаваше бягащ.

На обикновените хора “свободни граждани на Рим” никога няма да видите татуиране, но те са били приложени към хора с висок ранг, за да бъдат унижени, като наказание.

Отделен разговор за легионери и гладиатори. Легионерите носеха татуировки с името на легиона, номера на единицата или съкращението, което означаваше легионер. Легионерите започнаха да се украсяват с татуировки, докато завладяват други земи, покоряват народи и възприемат техните традиции..

Значението на римските татуировки - примери за снимки 11 Значението на римските татуировки - примери за снимки 12

Гладиаторите са избягали легионери и роби. Обикновено тялото на гладиатора вече е имало татуировка. С напредването на християнството гладиаторите и легионерите започнаха да украсяват телата си с разпятия и изображения на спасителя..

Значението и характеристиките на римските татуировки.

В днешно време татуировката е начин да изразите себе си. Но преди да приложите тази или онази рисунка, трябва да знаете тяхното значение..

 • Силата и смелостта са бойни сцени или битка с чудовище
 • Римски цифри
 • Съкращение
 • Фрази на латински

Така че силата и смелостта могат да бъдат приложени под формата на гладиатор, воин, легионер, меч, Цезар.

Значението на римските татуировки - примери за снимки 22 Значението на римските татуировки - примери за снимки 23 Значението на римските татуировки - примери за снимки 24

Римски цифри.

Значението на римските татуировки - фотопримери 33

Значението на числата може да бъде различно, например датата на някакво събитие, може да бъде и обозначение на военна част. Но самите римски цифри също имат специално значение..

Примери за снимки на рисунки на римски татуировки:

 • Едно означава успех, лидерство, сила
 • Две – посочени са отрицателните качества на човек
 • Три – личностно израстване и потенциал
 • Четири – организация, способността да се концентрира върху задачи, означава също четири елемента (огън, вода, земя, въздух)
 • Пет – положителен, показва, че собственикът на този номер може лесно да прекъсне на пътуване, на парти, отворен за комуникация
 • Шест – разбиране за другите, силно, приятелско семейство
 • Седем – развива интуицията
 • Осем – благополучие
 • Девет е универсално число, което привлича късмет във всички области.
 • Нула – край и ново начало по едно и също време (различно за всеки)

Най -популярните римски фрази и съкращения са „Дойдох, видях, победих“.

Значението на римските татуировки - фотопримери 44

Поздрави от императора или цезаря.

Значението на римските татуировки - примери за снимки 55

Поздрави от гладиаторите “Поздравяват ви създателите на смъртта”.

Значението на римските татуировки - фотопримери 66

И други фрази, като например:

 1. Разделяй и владей
 2. Каза – направи
 3. Хората са склонни да правят грешки

За всеки вкус, за всеки герой, за всяка житейска ситуация има красива фраза на латински, която ще даде сила и увереност на собственика си.

Най -добрите места за нанасяне на римска татуировка.

Разбира се, по -добре е да попълвате числа и фрази на врата, раменете, гърба, гърдите, но има ситуации, в които показването на татуировка ще бъде неуместно и е препоръчително да ги скриете, което няма да е трудно, ако изберете изброени места.

Сцени на битки, изображения на гладиатори, воини са подходящи за гърба, ръцете. Изображения на шлемовете на легионерите могат да се прилагат върху краката, ръцете, както и рисунки на воин в миниатюра.

Величественият образ на императора се прилага най -добре върху гърдите или гърба.

Всъщност няма значение кое място ще изберете за татуиране, най -важното е да подходите отговорно към избора на рисунка и майстора на салона, където ще си направите татуировка.

Гледай видеото:

Подготвено от: elena9098 (Бударина Елена Сергеевна)