Снимка на татуировки

Значение на татуировка от шипка

Нека се запознаем в този материал с информация за значение на татуировка от шипка, историята и значението на този доста рядък дизайн на татуировки. За тези, които са се решили на такава татуировка и са „на нисък старт“ по пътя си към салона за татуировки, предлагаме да разгледат рисунките, които сме ви подготвили в рамките на каталога по тази тема:

  • Снимка на татуировка от шипка
  • Скици на татуировка от шипка

Значение на татуировка от шипка - интересна информация и примери за татуировки на снимката

Значение на татуировка от шипка – интересна информация и примери за татуировки на снимката

Значението, историята и значението на татуировка от шипка

Много народи смятат шипката за едно от най -обичаните ритуални и свещени растения. Цветята му бяха обожавани от поети, писатели, владетели и герои. По празниците нежният пол втъкваше алени плодове в плитките си. Сред древните гърци и римляни той символизира чисти намерения и външна красота. Сред славянските народи значението на татуировка от шипка е неувяхваща младост, истинска любов и красота..

Магията на шипката

Цветята на шипка символизираха магията на доброто. Според древните легенди клонче от растение, осеяно със снежно бели цветя, е предизвикало романтичен отговор от красива принцеса до пастир, или обратното, царствен човек от обикновен човек.

Засаден под прозореца шипков храст ще привлече енергията на парите и просперитета в къщата.

За да защитите дома си от влиянието на зли духове и вампиризъм, трябва да берете клоните на това растение по време на пълнолуние. С такъв букет те изпитват чувствата на любим човек: трябва да му подарите цъфтяща клонка, ако той остане безразличен, тогава любовта е несподелена.

Легенди за дивата роза

В Древна Гърция е имало красива легенда, свързваща богинята на красотата и шипката. Богинята на любовта научила за смъртта на любимия си и се втурнала да го търси направо през гъсталаците на дива шипка. Сълзите толкова замъглиха бадемовидните й очи, че тя не забеляза как тръните разкъсаха нежната кожа. Рубинени капки кръв паднаха върху трънливи клони и цъфнаха като диви рози.

Примери за снимки:

снимка на татуировка от шипка за статия за значението на татуировка от шипка - tatufoto.ru - 19снимка на татуировка от шипка за статия за значението на татуировка от шипка - tatufoto.ru - 18снимка на татуировка от шипка за статия за значението на татуировка от шипка - tatufoto.ru - 17снимка на татуировка от шипка за статия за значението на татуировка от шипка - tatufoto.ru - 16снимка на татуировка от шипка за статия за значението на татуировка от шипка - tatufoto.ru - 15снимка на татуировка от шипка за статия за значението на татуировка от шипка - tatufoto.ru - 14снимка на татуировка от шипка за статия за значението на татуировка от шипка - tatufoto.ru - 13снимка на татуировка от шипка за статия за значението на татуировка от шипка - tatufoto.ru - 12снимка на татуировка от шипка за статия за значението на татуировка от шипка - tatufoto.ru - 11снимка на татуировка от шипка за статия за значението на татуировка от шипка - tatufoto.ru - 10foto-tatu-shipovnik-dlya-stati-pro-znachenie-tatuirovki-shipovnik-009-tatufoto-ruснимка на татуировка от шипка за статия за значението на татуировка от шипка - tatufoto.ru - 8снимка на татуировка от шипка за статия за значението на татуировка от шипка - tatufoto.ru - 7foto-tatu-shipovnik-dlya-stati-pro-znachenie-tatuirovki-shipovnik-006-tatufoto-ruснимка на татуировка от шипка за статия за значението на татуировка от шипка - tatufoto.ru - 5снимка на татуировка от шипка за статия за значението на татуировка от шипка - tatufoto.ru - 4foto-tatu-shipovnik-dlya-stati-pro-znachenie-tatuirovki-shipovnik-003-tatufoto-ruснимка на татуировка от шипка за статия за значението на татуировка от шипка - tatufoto.ru - 2снимка на татуировка от шипка за статия за значението на татуировка от шипка - tatufoto.ru - 1

Кубанската легенда е символична. Красива казашка жена живееше в много далечно село. Тя притежаваше такава поразителна красота, че всички момчета я зяпаха. Девойката се влюби в горкия човек, който й отвърна на чувствата. Трябваше да отиде на работа и е принуден да остави красотата си на мира. Момичето от селския атаман хареса момичето и в една от безлунните нощи я открадна направо от родителския дом. Дълго време казашката жена прекарваше заключена под ключалката му, копнееше за любимия си приятел и сърцето на едно момиче болеше от скръб. Момичето избяга в гъсталака на гората, където се самоуби. Там е израснал луксозен храст с изящни цветя. Минаваше стар вожд, искаше да откъсне ухаещ клон, но храстът моментално настръхна с остри тръни. Дойде есенното време и се случи чудо – храстът беше покрит с яркочервени плодове, много подобни на рубинени капки кръв.

Германската легенда говори за смели валкирии, придружаващи душите на смели герои до Валхала. Войнствените девойки нямаха право да се намесват в хода на битката, но веднъж една от тях не се подчини и помогна да победи един смел викинг. Оказа се, че съдбата му е предвидена предварително – именно той е трябвало да загине в конфронтацията между двамата крале. Разгневеният бог на войната постави отровен шипков клон под главата на Валкирия, след което тя беше обзета от вечен сън и само влюбеният принц щеше да я събуди.

Видео:

Почитане на мистериозното растение

Значението на татуировка от шипка е богатство, късмет, благополучие, добро здраве. Бодливо растение е поставено наравно с нечисти; расте на пресечната точка на нашия и паралелния свят. Ако шипката растеше на кръстопът, славяните му носеха подаръци и приношения, за да успокои духовете. Беше забранено да се чупят или отрязват клоните му без спешна нужда. Ако шипката беше необходима за сватбени церемонии, ядките, виното и хлябът трябваше да се оставят под корените..

Подготвено от: Васюхно, Неля Василиевна