Снимка на татуировки

Значение на татуировка на куче

„Кучето има едно прекрасно духовно качество – помни добротата..

Тя пази къщата на своите благодетели до смъртта си. “

Анахарсис

С този материал ще се опитаме да разберем историята и значението на татуировка с куче. Да се ​​надяваме, че след прочитане, значение на татуировка на куче ще станат по-ясни, а примерите за готови татуировки на кучета ще ви позволят да намерите ориентир и да направите избор.

Значение на татуировка на куче

Значение на татуировка на куче

По принцип кучето се асоциира като приятел и помощник на човек. Притежавайки качества като преданост, искреност, лоялност, смелост, внимателност, бдителност и безстрашие, тя се е превърнала в неразделна част от много народи. За подвизите на кучета са написани много легенди и различни истории, които разказват за смелостта и решителността на тези животни..

Какво означава татуировка на куче??

По всяко време кучето беше спътник на човека, придружаваше го и вярно служи на господаря си. Много хора вярват, че кучето е наш прародител, който е научил хората да разпалват огън и да го използват в ежедневието. Има дори легенда, в която се казва, че богът на слънцето е придобил формата на куче, когато е слязъл на земята. Следователно хората винаги са уважавали кучетата..

Значение на татуировка на куче 1 Значение на татуировка на куче 2 Значение на татуировка на куче 3 Значение на татуировка на куче 4

В различни митологии кучето се счита за пазител и владетел на долния свят. Това е светът на мечтите и царството на тъмнината, където кучетата пазят границата между нашия и долния свят, защитават от чудовища и защитават воините на Светлината. Много божества от различни древни народи са изобразени придружени от кучета или със своите символи, а понякога можете да намерите митични божества с кучешка глава. Най -известните от тях са Хермес, Один, Хеката и Анубис, които са водачи на души между царството на живите и царството на мъртвите..

Значение на татуировка на куче 5 Значение на татуировка на куче 6 Значението на кучешката татуировка 7 Татуировка на куче, което означава 8

Нашите предци са вярвали, че кучетата имат психически способности и могат да предвидят бедствие или нещастие, като дават различни знаци на собственика си предварително. И се смяташе, че тя има способността на лечител и може да даде нов живот. А в християнството символът на кучето се е превърнал в алегория на „добрия пастир“ или проповедник.

Символът на кучето носи много добри и положителни качества. А образът на куче върху тялото на човек показва неговата вътрешна сила, способността да стигне до края в бизнеса, който е започнал, и безстрашието. Понякога това може да показва склонност към приключения и пътувания.

Основни характеристики и значение на татуировката на куче:

  • Кураж;
  • Доблест;
  • Чест;
  • Кураж;
  • Смелост;
  • Преданост;
  • Откритост;
  • Това е талисман срещу зли сили и духове.

Понякога демонично изглеждащо куче е татуирано. По правило те са изобразени в черно с пламъчни езици и с огнени очи. Това е точно свързано с митологичното значение на кучето, като пазач на границата със света на мъртвите и съответно това трябва да се приеме като значението на татуировката на кучето.

При избора на изображение на куче, което да се прилага върху тялото, трябва да се вземе предвид и породата на кучето, това също е от голямо значение..

Противопоказания:

Този образ не трябва да се прилага върху тялото от хора, които са затворени, егоистични, некомуникативни, потайни и самотни в живота..

Можете да гледате:

СКИЦИ НА КУЧЕЩИ ТАТУ

СНИМКА TATTOO DOG