Снимка на татуировки

Значение на татуировка мандала

Какво беше и какъв ще бъде смисълът на татуировката с мандала

Мандалата е концентрична диаграма, съставена от доста сложни модели и различни иконографски изображения..

В будистката митология мандалата е геометрично представяне на Вселената, което отразява нейната структура. Освен това тази необичайна рисунка изобразява всички будистки светци.

Значение на татуировка мандала 1

Пример за татуировка с мандала на завоя на ръката на момиче

Какво означава татуировка мандала??

Мандала татуировка символизира цялостен образ на Вселената – общо Значение на татуировка мандала. Това се дължи на факта, че основната форма на мандалата е кръг, затворен в квадрат – най -често срещаното изображение. В структурата на фигурата има и триъгълници, обърнати в различни посоки на света и боядисани в различни цветове: север – зелен, юг – жълт, запад – червен, изток – бял. Централната част е оцветена в синьо, но това са само възможни опции, тъй като съответствието на страните и цветовете може да бъде напълно различно.

Всички тези аспекти се идентифицират с елементите на човешката личност: разбиране, непоколебимост, блясък, диамантена утроба. Фонът за татуировки с мандала обикновено се прави в яркочервени, смарагдови или меки теракотни цветове. Изображението съдържа рисунки на различни будистки богове, които са спокойни в пози за медитация. Освен това са изобразени и зли, плашещи божества, изхвърлящи пламък и дим. Флорални шарки, небесни огньове и многоръки богове обикновено са разположени по краищата на кръга. Всички тези изображения имат много символично значение..

Значение на татуировка мандала 2

Женска ръка с татуировка на мандала, която има скрито значение и смисъл

В своите форми мандалата представлява своеобразно колело на света, както и роза или лотосов цвят, което е неразделна част от будизма. Значението на фигурите в кръга на мандалата също може да има различни изображения и значения: циферблат, лабиринт, зодиакален кръг. Татуировка мандала, наред с други неща, може да означава части от Ведите – свещени писания в индуизма.

Мандалата е в основата на много древноиндийски култури. Заслужава да се отбележи, че мандалата също е един вид архитектурен стандарт за повечето от комплексите от храмове, свещени олтари и градове. Такава структура предполага идеална и проста структура на света и начина на живот..

Значение на татуировка мандала 3

Мандала татуировка на раменете

Обобщавайки, заключаваме, че татуировката с мандала е отличен и задължителен атрибут на хората, които проповядват будизма. Поради сложната структура на чертежа, изберете внимателно, така че изображението да ви хареса, тъй като това е доста старателна работа за майстора..

Можете да гледате:

СКИЦИ НА ТАТУИ С МАНДАЛА

СНИМКА TATTOO MANDALA