Снимка на татуировки

Снимка на татуировка йероглифи

Йероглифът е много практичен вид татуировка. Първо, той е дискретен и с малки размери, което означава, че той идеално ще подхожда на тези фенове на татуировката, които все още не са решили да се украсят с мащабна картина..

Второ, въпреки скромните си размери, той има просторно значение..

Мистериозен набор от линии се сгъва в странен знак, който може да предаде цяла концепция или дори да изрази философска идея.

Например, три луни с полумесец, допълнени с няколко линии и точки, добавят към знака „ОМ“, което означава „Първите звуци на света“..

Краткостта и капацитетът на йероглифа ви позволява да напишете цялата фраза, използвайки буквално пет знака.

Вертикалната подредба на йероглифа внася допълнителен символичен смисъл в татуировката „Пътят към щастието“.

Татуировка йероглифи - завършена работа по снимката

Татуировка йероглифи – завършена работа по снимката

Не е изненадващо, че с такива очевидни предимства татуировката с йероглифи все повече се появява върху телата на хора, принадлежащи към западната култура. Хобито за йероглифи обаче има и обратна страна. Алчните за екзотика хора често не се притесняват да се задълбочават в значението на йероглифите и по -специално в смисъла на татуировката си. Западните художници на татуировки използват обичайните си движения, за да инжектират комбинация от тирета на своите клиенти, предполагаемо означаваща „щастие“, „богатство“, „красота“. Тиретата не винаги се получават точно както трябва, а понякога може да забравите напълно да надраскате малка линия или точка.

Татуировка йероглифи – снимки и всичко, което трябва да знаете

Междувременно йероглифът изобщо не е произволен набор от линии. Всеки негов елемент е значителен, следователно, веднага щом очертанията на йероглифа се променят леко, цялото му значение веднага ще се промени (или смисълът просто ще изчезне). Представете си например, че любител на татуировки, който не е запознат с руската азбука, си инжектира главна буква „А“, но в същото време забрави да нарисува кръстосана линия.

Тази аналогия демонстрира друга „клопка“ на татуировката с йероглифи. Йероглифът изглежда мистериозен и екзотичен само за западняк, който не знае китайски или японски. За жителите на Изтока йероглифът е напълно обикновен елемент на писане. Разбираемо е защо китайците и японците са подигравателни относно западното хоби за йероглифи. В този смисъл за нас е по -лесно да разберем техния скептицизъм, защото използваме кирилицата, която също изглежда много екзотична за писане на латински букви в Европа и Америка. Представете си американец с богатство, написано на тила му. Странно, ако не и смешно, меко казано.

Кирилицата обаче, подобно на латинската азбука, е азбучна азбука. В основата на йероглифите е качествено различен принцип на писане – идеографски. В този тип писане йероглифите означават цялостно понятие или идея. В интернет йероглифите понякога се наричат ​​японски, после китайски. Понякога и двете дефиниции могат да бъдат намерени в един и същ текст. И така, какви йероглифи набождаме?

Родината на йероглифите е Китай. Япония приема китайската система за писане през V век след Христа. NS. Китайските букви, използвани в Япония, се наричат ​​”kanji”. Йероглифите се вкорениха добре на японска земя и много бързо придобиха национални черти. Правописът на някои йероглифи се е променил, някои от йероглифите са променили значението си. Въз основа на китайския опит японците започват да създават свои собствени йероглифи – кокуджи.

Какво имаме за днес? Повечето знаци на китайския и японския език имат един и същ стил, което не може да се каже за тяхното четене. За западните уши японски акцент трансформира произнасянето на китайски символи до неузнаваемост. Например йероглифът pr – „живот, съдба“ на китайски се чете като [niing] ([ming]), а на японски като [inochi] ([inochi]).

Канджи има два вида четене: ониоми – китайско четене и куньоми – японско четене, като за един йероглиф може да има няколко варианта както за тези, така и за куни, а изборът на правилното четене се ръководи от редица сложни правила.

Някои от героите, заимствани от Китай, са променили значението си на японски. Например йероглифът ED * на японски се чете [oki] и означава „крайбрежие“, тоест морското крайбрежие, част от брега близо до морето. На китайски този знак се произнася [chun] и означава „гаргара“..

И накрая, има така наречените ко-куджи-японски знаци. Например, [tsuji] – „кръстопът“ или [toge] – „планински проход“.

Всички снимки с татуировки с йероглифи в галерията по -долу

Татуировка с два йероглифа в долната част на крака на човекаТатуировка с два йероглифа в долната част на крака на човекататуировка йероглифи на ръка 3татуировка йероглифи на ръка 3татуировка йероглифи на ръка 2татуировка йероглифи на ръка 2татуировка йероглифи на ръка 1татуировка йероглифи на ръка 1татуировка йероглифи на китката 8татуировка йероглифи на китката 8татуировка йероглифи на китката 7татуировка йероглифи на китката 7татуировка йероглиф на китката 6татуировка йероглиф на китката 6татуировка йероглифи на китката 5татуировка йероглифи на китката 5татуировка йероглифи на китката 4татуировка йероглифи на китката 4татуировка йероглифи на китката 3татуировка йероглифи на китката 3татуировка йероглифи на китката 2татуировка йероглифи на китката 2татуировка йероглиф на китката 1татуировка йероглиф на китката 1татуировки с йероглиф 5татуировки с йероглиф 5татуировки с йероглифи 4татуировки с йероглифи 4снимки на татуировка йероглиф 3снимки на татуировка йероглиф 3татуировки йероглифи снимки 2татуировки с йероглифи 2снимки татуировка йероглиф 1снимки татуировка йероглиф 1

Трудността при изчертаването на йероглиф е друга пречка по пътя на фен на татуировката..

По този начин към избора на йероглиф за татуировка трябва да се подхожда с особено внимание. Разбира се, в името на един знак, не е нужно да седнете по учебниците и да тъпчете китайски и японски, опитвайки се набързо да се задълбочите във всички характеристики на тези древни диалекти, но да разберете колкото е възможно повече за „вашия“ йероглиф . Консултирайте се с човек, който знае източни езици, който ще може да ви разкаже за всички възможни четива и семантични нюанси на избрания йероглиф и на двата езика..

Уверете се, че стилът на „вашия“ йероглиф е правилен! Татуировките, разбира се, са професионалисти, но не изискват от тях задълбочени познания по калиграфия, така че действителното писане на йероглифа ще остане на вашата съвест. Бъдете внимателни, за да избегнете обидни инциденти.

Често клиентите на студията за татуировки искат да инжектират името си с йероглифи. Всъщност японските лични имена се пишат с канджи. Между другото, японците придават голямо значение на избора на йероглифи, които ще съставят името. Опитът да се записват чужди имена с йероглифи обаче е напълно неправилен, тъй като звукът на името няма да съответства на значението на канджи. Максимумът, който чужденецът може да направи, е да напише името си с помощта на една от японските срични азбуки (хирагана или катакана), произхождащи от курсивни йероглифи.

Всеки знак в такава азбука означава една сричка, състояща се от гласна или комбинация от съгласна с гласна.

Трябва също да вземете предвид фонетичните промени, които ще настъпят с вашето име по време на транслитерацията. На първо място, в японския език няма звук [l] – в чужди думи той навсякъде се заменя със звука [p]. Друг нюанс: на японски няма затворени срички, тоест срички, завършващи на съгласна, така че просто няма съответни символи, които да ги изпишат.

По този начин чуждите думи трябва да бъдат приспособени към японските правила, като на всяка съгласна се присвои гласен звук.

Ако многобройните трудности и клопки, свързани с йероглифите, не ви плашат, продължете с избора на татуировка..

Погледнете по -отблизо очертанията на йероглифите и ще усетите дъха на древността, философската мъдрост, хармонията и спокойствието.

фото татуировка йероглиф от 17.08.2015

ОЛИМПУС ДИГИТАЛНА КАМЕРА

Татуировката на Джейсън 24 часа по -късно – по -голямата част от зачервяването е от лентата.

Татуировка с два йероглифа в долната част на крака на човека Татуирайте три йероглифа над лакътя на мъж

Татуировка на рамото - абстракция и йероглифи Татуировка с червен символ и три йероглифа Татуировка със заоблени йероглифи с главни букви на ръката

Татуировка по гръбнака на момиче с малки герои (йероглифи) Два йероглифа и цветна татуировка на цветя на гърба на момичето Татуировка на гърба на момичето - пет колони с йероглифи

Татуировка на четири йероглифа от врата до гърба на момичето Татуировка с йероглифи на гърба и две розови цветя Татуировка с йероглифи за две ръце от китката до лакътя

Татуировка с големи йероглифи на гърба на млада азиатка в къса пола Три черни татуировки с йероглифи на врата на момичето (отзад) Два йероглифа в татуировка на гърба и врата на блондинка

Татуировка йероглифи на врата близо до ухото на мъж Три малки йероглифи татуировка зад ухото на момиче Двойка татуировка с йероглифи за мъж и момиче

татуировка йероглифи на врата като пукнатини на суха земя Голям йероглиф - татуировка за ухо за момиче Голям йероглиф в татуировка на целия врат

гледайте видеоклипове с йероглифи в татуировка и преводи

Можете да гледате:

СТОЙНОСТТА НА ТАТУИРАНИЯ ИЕРОГЛИФ

СКИЦИ НА ТАТУ С ХИЕРОГЛИФ