Снимка на татуировки

Морски татуировки – снимка

Морска татуировка – всичко, което трябва да знаете и видите

Моряците се върнаха от дълги плавания, украсени с екзотични шарки. Татуировките бяха най -добрите сувенири, които не само напомниха за перфектното пътуване, но и доказаха, че са посетили най -фантастичните страни..

Много скоро моряците усвоиха техниката на татуиране и можеха самостоятелно да направят всяко изображение по свой вкус. Например, християнските моряци са си инжектирали татуировки във формата на кръст. Това даде надежда, че след като е починал далеч от дома, собственикът на такава татуировка ще бъде погребан според християнските традиции. Постепенно репертоарът на моряците се разширява, те започват да закачат национални знамена, котви, кораби, русалки и други морски атрибути.

Морски татуировки - фотопримери за произведения

Морски татуировки – фотопримери за произведения

Английските моряци използваха татуировки с разпятие на гърба си. Смятало се е, че подобно изображение ще спаси собственика му от телесно наказание, което по това време е широко разпространено във флота. Колко ефективна беше тази защита, историята мълчи.

През 19 век в пристанищните градове се отварят много салони за татуировки. Татуировките започнаха да се правят не само като амулети и идентификационни знаци, но и като напомняне за техния дом, близки и любимо момиче. Рисунките започнаха да се допълват с надписи (например сърцата, преплетени с панделки или пробити със стрела, бяха придружени от думите „Любов до гроба“ или „Истински романс“ – английски. „Истински романтик“). Сентименталната татуировка „Гробът на моряка“ беше често срещана..

Моряците от военния и търговския флот дариха петел и прасе с магически сили. Изображения на тези животни са направени на крака, като се смята, че те трябва да отблъснат опасността от корабокрушение, както и да помогнат на моряка да се върне безопасно у дома..

По време на Втората световна война се състоя нов кръг в развитието на морската татуировка. Военните моряци инжектираха татуировки с патриотично съдържание. Войнственият дух беше повдигнат от изображения, символизиращи бърза победа над врага, а татуировките с амулети трябваше да предпазят моряка от смъртта.

Винаги, ако моряк умре по време на дълго плаване, тялото му, разбира се, не може да бъде доставено у дома и е погребано в чужда земя. Ако нещастие се случи в открито море, починалият намери последното си убежище в дълбините на водите..

Затова моряците често отрязват татуираната кожа от тялото на починал другар и го отвеждат при роднини, за да могат да оплакват починалия..

Минават години, но моряците все още, както преди 300 години, си правят татуировки в знак на любов към морето, лоялност към морските традиции и морско братство. Най -често срещаните морски татуировки днес са кораб, волан, спасителен кръг, котва и други характеристики на кораба. Те често изобразяват морски живот и митологични персонажи (русалка, лястовица, костенурка, делфин). Тези елементи могат да се комбинират в една композиция за татуировка, например татуировката “Anchored Mermaid” е много популярна.

Най -често срещаните морски татуировки от миналото и настоящето

Котва Той е един от най -популярните морски символи повече от 200 години. Първоначално котвата е пробита от моряци, прекосили Атлантическия океан за първи път. Сега вече няма такова георефериране..

Котва татуировка е атрибут на истински морски вълк. Различните култури внесоха нови нюанси на този много древен символ. В най -широк смисъл котвата означава безопасност, сила, надежда за успешен резултат, лоялност, надеждност, дискретност. Това е навигационен символ, който показва правилния път, вдъхва смелост, дава способността да устои на всички бури, да остане верен на себе си и на морското братство при всякакви обстоятелства..

Древните египтяни са виждали в котвата образа на Вселената, обединяващ мъжките и женските принципи – фалос и лодка, преплетена със змия. За християните формата на котвата, разбира се, приличаше на кръст. Котвата беше емблемата на Свети Никола, покровител на моряците.

За хората от Възраждането котвата символизираше сдържаност и често се изобразяваше заедно с делфин, което означаваше скорост, а композицията беше завършена с надпис „Festina lente“ (лат. „Побързай, бавно“).

Котвата върху татуировките често се комбинира с русалка, кораб или някакво друго средство за навигация..

Татуировка “Костенурка”, за разлика от котва, тя има тясно, строго определено значение. Тя казва, че собственикът й е преминал екватора. Костенурката е татуирана на рамото на американския президент Джон Кенеди.

Друга често срещана татуировка на моряка е Мартин. Тази малка птичка символизира щастието и късмета, както и бързо и безопасно завръщане у дома, защото лястовиците никога не летят далеч от брега. Така че, ако лястовица лети на кораб, моряците със сигурност знаят, че сушата вече е близо. Вероятно затова традицията дава на моряка няколко причини да изобрази лястовица по тялото си. И така, моряк се набожда с лястовица, след като премине първите 5000 морски мили (около 9260 км). Втората лястовица може да бъде татуирана след 10 000 морски мили (около 18 520 км). Тази татуировка се прави и от моряци, посетили седемте морета, преминали нос Хорн, прекосили екватора и просто морски вълци, спечелили уважението и доверието на своите другари..

Едно много красиво вярване е свързано с лястовици. Смята се, че лястовиците, изобразени върху тялото на моряка, са в състояние да го спасят по време на корабокрушение, като го повдигнат на крилата му и го прехвърлят на сушата.

Пенсиониран моряк добавя допълнение към татуировката на лястовицата, символизирайки логичния завършек на кариерата на навигатор – въже, върху което се суши бельо.

В допълнение към чисто мореходните значения, образът на лястовица носи общи културни значения. Лястовицата е символ на ранна утрин, прераждане, надежда, приятелство и лоялност. За китайците тази птица представлява пролетта и плодородието. В древната митология тя е пратеник на боговете, а в християнството – един от символите на Исус Христос. В популярното съзнание лястовицата също се свързва с домашния уют, счита се за добра поличба, ако лястовицата направи гнездо под покрива на къщата..

Татуировката Делфин представлява лоялност, интелигентност, безопасност, скорост. Това животно е смел пътешественик и добър приятел на моряците, който винаги идва на помощ на хората в беда по морето. Не е изненадващо, че това е една от любимите ми морски татуировки..

Снимка на морски татуировки от 08/11/2015

Татуировка на морската пехота 1 Татуировка на морската пехота 2

Морска татуировка снимка 1 Снимка на морска татуировка 2

татуировка морска звезда 1 татуировка морска звезда 3

татуировка морски теми снимки 2 татуировки морски теми снимки 4

татуировки морски теми снимки 6

татуировки морски теми снимки 8 татуировка морски теми снимки 10

татуировка морски теми снимки 12

татуировка на морска тема 2 татуировка морско конче 1

татуировка морско конче 3

татуировка морска звезда 2 ОЛИМПУС ДИГИТАЛНА КАМЕРА

снимка на морска татуировка 2 татуировка морска тема снимка 2

татуировка морска тема снимка 4

татуировка морска тема снимка 6 татуировка морска тема снимка 8

татуировка морско конче 1

татуировка морско конче 3 татуировка на морската пехота 1

татуировка на морска тема 1 татуировка на морска тема 2

морска татуировка 3

гледайте видео с морски татуировки

Можете да гледате:

ЗНАЧЕНИЕТО НА МОРСКИТЕ ТАТУИ

СКИЦИ ЗА МОРСКИ ТАТУИ