Снимка на татуировки

Армейска татуировка – снимка

Причините, поради които военните обичат да си правят татуировки, в много отношения са подобни на причините, които насърчават моряците да го правят. Войници от всички клонове на сухопътните войски, както и моряци (армия и цивилни), принадлежат към група с висок риск, тъй като животът им е постоянно застрашен. Те рискуват да умрат далеч от дома или да бъдат сериозно ранени. Затова военните се опитват да получат уникална татуировка, която, ако е необходимо, би помогнала за установяване на тяхната самоличност. В допълнение към тази чисто утилитарна задача, татуировката изпълнява магическа функция: набодена е за късмет, тъй като трябва да предпазва войника от нараняване и смърт..

Армейска татуировка - снимка - примери за готови татуировки

Армейска татуировка – снимка – примери за готови татуировки

Сред всички световни сили Русия е най -прогресивната в това отношение. Татуирането като задължителен идентификационен знак е официално въведено в руската армия през 18 век. През 1712 г. Петър I издава указ, според който на новобранците се дават отличителни татуировки. Направиха ги обаче по доста болезнен и, честно казано, варварски начин. На китката е издълбан кръст, в който е втрит барут, след което раната е превързана. Личният номер е инжектиран с помощта на специален инструмент, нещо подобно на съвременните машини за татуировки, което се състои от редица игли, чиято позиция се променя в зависимост от инжектиращия идентификационен номер. Това революционно нововъведение улесни идентифицирането на всички паднали войници от армията на Петър..

Армейска татуировка – всички интересни + снимки

20 век продължава традицията на армейското татуиране. По време на Първата световна война татуирането се разпространява в цялата армия. Войниците си инжектираха различни рисунки един на друг по време на почивките между битките, което направи възможно да се избегнат досадни часове на чакане за атака и, разбира се, улесни идентифицирането на падналите и тежко ранените. Татуировките се използват и за наказание, например в британската армия по време на Първата световна война дезертьорите са маркирани с буквата “D”.

Армейските татуировки дори съществуват в Червената армия в зората на епохата на Съветския съюз, която като цяло не одобрява татуировките. От 1919 г. червеноармейците татуират лявата си ръка под формата на петолъчна звезда – един от символите на зараждащата се съветска държава.

По време на Великата отечествена война бойците прилагат патриотични татуировки, подчертавайки лоялността към Родината и вярата в победата.

В нацистка Германия от всички членове на „SS“ се изискваше да пробият налепките „SS“ – две мълнии, както и кръвната им група в случай, че се наложи спешно преливане. Такива татуировки се правят на рамото, под мишницата и дори, изненадващо, на небцето..

В съветската армия (с изключенията, изброени по -рано) татуировките бяха мръщени, но въпреки това войниците често си правеха татуировки, повечето от които бяха неусложнени. Така те изобразяват емблемите на бойните оръжия или части, както и съкращенията на военните групи. Например GSVG – Група на съветските сили в Германия, SGV – Северна група сили (Полша), TsGV – Централна група сили, YUGV – Южна група сили.

За разлика от затворническите татуировки, които имаха сложна, но ясна система, където на всяка рисунка беше определено определено съдържание и всеки елемент носеше някаква информация за позицията на собственика на татуировката в престъпната йерархия, армейските татуировки нямаха строга степен , те не са направени според неписания закон, а по призива на сърцето. Прилагайки татуировка със знака на своето подразделение, войникът искаше да подчертае лоялността си към армейското братство.

Абсолютното табу върху татуировките съществува само сред разузнавачите. От само себе си се разбира, че такава закачлива специална поличба като татуировка противоречи на всички правила за конспирация. Също така беше забранено да се правят татуировки на съветски военнослужещи, участвали в тайни операции във Виетнам – нивото на секретност беше твърде високо. Освен това, в климата на Индокитай, занаятчийските татуировки могат да доведат до отравяне на кръвта..

Образът на войник от специалните части или войник във въздуха, напълно покрит с татуировки, изразяващ гордостта си от принадлежността към елита на въоръжените сили, стана легендарен. Надписите „За въздушнодесантните сили“ или „бригадир“ на рамото, допълнени с художествена татуировка на целия гръден кош, са същият атрибут на истински парашутист, подобно на прочутата синя барета. След войната в Афганистан парашутистите са задължени да прободат кръвната си група. За мнозина тази татуировка спаси живота..

Във въоръжените сили на съвременна Русия татуировките се толерират. Сред младите хора обаче съществува мнение, че с помощта на татуировка е възможно да се „изтъркаля“ от военната служба. Твърди се, че ако залепите някои забранени татуировки върху открити части на тялото, тогава можете да избегнете обаждането. Търсенето поражда оферти и „майстори“ за такива татуировки се появяват на пазара на татуировки, но всъщност татуировката ще се превърне в причина за признаване на наетия като негоден само ако е причинила сериозни вреди на здравето, в противен случай младият мъж ще все още трябва да пробвам ботуши от брезент.

Съвременната армейска татуировка се прилага не толкова като идентификационен знак за улесняване на идентификацията, а като напомняне за военната служба. Нито едно уважаващо себе си „демобилизиране“ няма да напусне домашната им част без съответна възпоменателна татуировка. Простите татуировки с емблеми на войски и години на служба са популярни.

Пенсионирани военнослужещи набиват парашути, фигурата на терорист в телескопичен мерник, животни, герба и знамето на тяхната страна, военна техника и оръжия.

В това отношение има една интересна особеност. Изображения на съвременни видове оръжия почти никога не се намират. Младите хора предпочитат оръжия и военна техника в ретро стил пред най -новите танкове, кораби, подводници, пушки, картечници. Древно оръдие, военен кораб от края на XIX-XX век, танк от Великата отечествена война, очевидно носят романтичен чар, позволяват ви да се докоснете до миналото, да забравите истинското военно ежедневие, лишено от такова приказен усет. Античните кръстосани пушки все още са едни от най -разпространените армейски татуировки, но татуировката с атомна експлозия сред военните изобщо не се прави..

Татуировките на европейската и американската армия, поради културни и исторически различия, имат свои специфики. Разбира се, бодливи са и мотивите на международната армия – щитове, мечове, ножове и други видове оръжия, както и кръстове, черепи и сърца. Татуировките изобразяват сцени на раздяла с близки и военни битки. В класическите военни татуировки обаче се въвеждат национални елементи, например за САЩ това е орел, ирландските военни предпочитат трилистника, а шотландските предпочитат бодила..

В американската армия татуирането е забранено от дълго време. Облекчението е направено едва през 2005 г. и американското командване е принудено да предприеме тази мярка поради катастрофалния недостиг на новобранци, който възлиза на около 7000 души.

Невъзможно беше да се пренебрегне нарастващата популярност на татуировките сред младите хора и да се отхвърли млад мъж, който е готов да даде дълга си на Родината, само поради малък модел на тялото си. В същото време новите правила строго регламентираха мястото на татуиране и тяхното съдържание. Например, на армията беше позволено да обслужва хора с татуировки на ръцете, гърба и шията, но само ако татуировката не е екстремистка, неприлична, расистка или сексуална. Тези, които имаха татуировки по лицето, главата или гърлото, все още не бяха взети в армията. Жените военнослужещи имат право да имат перманентен грим, но само ако не са твърде ярки и закачливи и не се хармонизират с военната униформа..

През 2007 г. обаче правилата бяха затегнати – в морската пехота татуировките под лакътя и под коляното бяха забранени. Те мотивираха това с факта, че много войници, възхитени от снизхождението и опитващи се да се украсят с татуировки, прекрачиха границите на допустимото и това се отрази негативно на имиджа на войника. Нарушителите са изправени пред тежко наказание. Те биха могли да нарушат договора си, да бъдат подложени на дисциплинарни мерки и след това да бъдат изпратени в затвора за 2 години, последвано от уволнение от армията без почести. Тази рецепта, разбира се, се отнасяше само за онези военнослужещи, които щяха да си направят нови татуировки. За да се предотврати разпространението на невинни хора, на командирите на подразделения е наредено да снимат татуировките на военнослужещите и по този начин да следят появата на нови носими дизайни..

Американската армия също въведе някои ограничения за размера на татуировката. Например персоналът на ВВС трябваше да прикрие татуировка, ако тя покрива повече от една четвърт от откритата част на тялото. Морската татуировка, видима под униформата, не трябваше да бъде по -голяма от дланта на собственика си. Тези правила не са празна прищявка на командването, а бяха насочени към намаляване на напрежението в отношенията с населението на мюсюлмански страни, като Ирак, където Коранът забранява всякакви умишлени увреждания на тялото, включително татуировки. През 2006 г. правилата бяха изменени отново. На войниците, воюващи в Ирак, беше позволено да си правят татуировки на долната част на шията и задната част на ръката.

В края на историята за армейската татуировка трябва да се спомене един неприятен факт. Татуировките в армията обикновено се прилагат по старомодни начини и в антисанитарни условия, което означава, че опасността от заразяване със СПИН, хепатит В или С, тетанус, болести, предавани по полов път и други смъртоносни инфекции, обаче, също и при често срещани алергии или кожни възпаления , се увеличава многократно няма нищо приятно. Ето защо, без значение как армейската романтика улавя новия новобранец, колкото и да искате да се присъедините към военното братство, като закачите нещо като „Въздушнодесантни сили-2010“, по-добре е да изчакате възможността да се свържете с професионално студио за татуировки, защото качеството на такава татуировка ще бъде много по -високо, а процесът на нанасяне многократно по -безопасен.

снимки на армейски татуировки от 08/02/2015

GEDSC ЦИФРОВА КАМЕРА

гледайте видео с татуировки на армията на снимката

Можете да гледате:

ЗНАЧЕНИЕТО НА АРМИЙСКИТЕ ТАТУИ

СКИЦИ ЗА АРМИЙСКИ ТАТУИ