hírek

Tetoválás az ittas vezetés elleni küzdelemhez

A San Diego-i Kaliforniai Egyetemen dolgozó szakértők nem szabványos módon közelítették meg a véralkoholszint mérésének problémáját. A kilélegzett levegőben vagy a vérben szokásos alkoholmérés alternatívájaként azt javasolják, hogy alkalmazzanak egy “speciális” ideiglenes tetoválást a testre, amely nemcsak a vér alkoholszintjét méri, hanem vezeték nélkül is továbbítja az ezzel kapcsolatos adatokat..

Tetoválás az ittas vezetés elleni küzdelemhez - fotó

Tetoválás az ittas vezetés elleni küzdelemhez – fotó

Az innovatív találmány két részből áll, egy speciális ideiglenes tetoválásból, mágneses bevonattal, és egy mikrochipből, amelynek érzékelője a tetováló mágneshez van rögzítve.

Az érzékelő képes információt gyűjteni az alkohol mennyiségéről a tulajdonos vérében az izzadás alapján, és ennek következtében átviheti azokat egy okostelefonra Bluetooth segítségével.

A fejlesztők 9 önkéntesen tesztelték találmányukat, ami lehetővé tette az eredmények nagy pontosságának bizonyítását, mind az alanyok alkoholfogyasztása előtt, mind azt követően..

A fejlesztők megjegyzik, hogy találmányukra nagy kereslet lehet, mert költsége csak néhány cent, ami lehetővé teszi a “tetováló-akoter” használatát akár egyszeri mérésekhez is.

A fejlesztők folytatják munkájukat, és most a véralkoholszint mérésére szolgáló tetoválás javítására összpontosítanak, arra összpontosítva, hogy eszközük 24 órán keresztül gyűjtsön információkat, ami lehetővé teszi a találmány orvosi célokra történő alkalmazását..