Fotografija tetovaža

Značenje tetovaže natpisa “Memento Mori”

Ovdje možete saznati sve najzanimljivije o značenju i značenje tetovaže natpisa “Memento Mori”, pogledajte primjere fotografija gotovih dizajna tetovaža, možete saznati o tumačenju i povijesti crteža. Još primjera ovdje:

  • Fotografija natpisa tetovaže “Memento Mori”
  • Skice natpisa za tetovažu “Memento Mori”

Značenje tetovaže Memento Mori - primjeri fotografija dizajna tetovaža

Značenje tetovaže Memento Mori – primjeri fotografija dizajna tetovaža

Sve o mogućnostima dizajna i značenju tetovaže natpisa “Memento Mori”

Tetovaže u obliku raznih natpisa sada nikoga ne iznenađuju. Ispovijesti ljubavi, citati iz svetih spisa, krilati latinski izrazi i misli velikih pisaca i filozofa su pune. Ali što znači tetovaža Memento Mori? Značenje, značajke i fotografije ovih tetovaža razmotrit ćemo u nastavku..

Povijest izgovaranja.

S latinskog jezika ovaj je izraz preveden kao “Sjeti se smrti”. Njegovi korijeni sežu u doba Rimskog Carstva. Postoji priča o tome kako se jedan od glavnih vojskovođa vraćao kući nakon neke važne pobjede. A sluga ga je slijedio i ponovio mu ovu frazu. Tako je vojskovođa pokušao nikada ne zaboraviti svoje mjesto u svemiru. Koliko god lijep oklop nosio, svi su jednaki prije smrti. Svi će prije ili kasnije umrijeti, ali to morate učiniti dostojanstveno, bez uzdizanja iznad drugih ljudi..

Fotografija crteža Tattoo Memento Mori 31.10.2018 №006 - Tattoo Memento Mori -

Fotografija crteža Tattoo Memento Mori 31.10.2018 №009 - Tattoo Memento Mori - Fotografija crteža Tattoo Memento Mori 31.10.2018 №021 - Tattoo Memento Mori - Fotografija crteža Tattoo Memento Mori 31.10.2018 №022 - Tattoo Memento Mori -

Izraz Memento Mori koristili su brojni redovnici. U 17. stoljeću postojao je red sv. Pavao, poznat i kao Braća smrti. Kao pozdrav odabrali su izraz “Sjeti se smrti”.

Moderno značenje.

Prošla su stoljeća, a izraz je prestao odavati takvo sakramentalno i doslovno značenje. Sada tetovaža sa sličnim natpisom nosi dvije glavne poruke:

  • na ovom svijetu ništa ne traje vječno;
  • sve je već unaprijed određeno višim silama.

Fotografija crteža Tattoo Memento Mori 31.10.2018 №028 - Tattoo Memento Mori - Fotografija crteža Tattoo Memento Mori 31.10.2018 №032 - Tattoo Memento Mori - Inspirativna tetovaža memento mori Xoil Memento Mori Inspirativna tetovaža memento mori Xoil Memento Mori

No ipak, izraz na latinskom potiče svoje vlasnike da se sjete svog mjesta na ovom svijetu. O svojoj sudbini i višem cilju. Stoga se dvama glavnim značenjima može dodati i treće: “Učini ono što moraš, imaš malo vremena.” Slažem se, dovoljno dobar motivator za svaki dan. To vas tjera da se sjetite da nemate toliko vremena koliko biste željeli, te morate djelovati upravo ovdje i sada. Ne odgađajte život na stražnjoj strani, inače će vas život poslati u ovu “kutiju”.

Gdje primijeniti tetovaže Memento Mori?

Najčešće se na podlaktici može vidjeti tetovaža s natpisom Memento Mori. I dorzalno i duž radijusa.

Primjeri fotografija dizajna tetovaže Memento Mori:

Može se primijeniti bilo gdje na tijelu. Natpisi ove vrste, punjeni uz ključnu kost, izgledaju dobro. Ako ne želite napraviti veliki crtež, odaberite unutarnji dio prstiju. Takve tetovaže nisu upečatljive, ali su jasno vidljive vlasnicima slike..

U većini slučajeva oni koji odaberu ovu frazu za tetovažu pokušavaju je staviti na istaknuto mjesto. Da se uvjerite i ne zaboravite na smrt.

Dodatne slike.

Fotografija crteža Tattoo Memento Mori 31.10.2018 №042 - Tattoo Memento Mori - Fotografija crteža Tattoo Memento Mori 31.10.2018 №036 - Tattoo Memento Mori - Fotografija crteža Tattoo Memento Mori 31.10.2018 №047 - Tattoo Memento Mori -

Često se, uz glavnu izreku, koristi i dodatna simbolika smrti. Najčešće zajedno s izrazom prikazuju:

  1. Scull. Jedan od najčešćih simbola smrti. Uostalom, sve što na kraju ostaje od ljudi je kostur. Hrpe lubanja su osveta za svaki rat. Nije iznenađujuće da neki slikaju lubanju pored Memento Mori kako bi pojačali dramatičan učinak..
  2. Pješčani sat. Drevni simbol vremena. Podsjetnik da vrijeme brzo ističe, poput pijeska u satu, i da se ne može vratiti natrag. Doći će dan kada posljednje zrno pijeska padne u zdjelu i ništa se ne može učiniti.
  3. Mehanički satovi. Baš poput pješčanih, oni odbrojavaju vrijeme koje neumoljivo teče.
  4. Knjige. Drevni tomovi ponekad se prikazuju zajedno s lubanjama, kao simbol vremena i tajnog znanja..
  5. Vrana. Predvodnik smrti i samo zlokobna ptica. Jedan od simbola smrti.
  6. Smrt. Najjednostavnija vizualizacija. To uvelike olakšava zamišljanje onoga što točno treba zapamtiti. Uostalom, uz natpis postoji i sama slika smrti. To može biti kostur u kapuljači i s kosom. Ili samo koščata ruka koja izvire iz mraka.

Postoji mnogo mogućnosti tetoviranja. Posavjetujte se s majstorom i on će vam pomoći da razvijete jedinstvenu skicu za vas.

Gledaj video:

 Pripremio: ibpf_777 (Daria Ermak)