Fotografija tetovaža

Značenje tetovaže ljubičice

Analizirajmo u materijalu značenje tetovaže ljubičice, značenje i povijest ovog privlačnog dizajna tetovaža. Za one koji žele otići u salon za tetoviranje, a koji već imaju svoj crtež za nanošenje tetovaže, predlažemo da pogledaju sljedeće odjeljke našeg kataloga:

  • Fotografija tetovaže ljubičice
  • Dizajn ljubičaste tetovaže

Značenje tetovaže ljubičice - zanimljive informacije i cool gotove tetovaže na fotografiji

Značenje tetovaže ljubičice – zanimljive informacije i cool gotove tetovaže na fotografiji

Značenje, povijest i značenje tetovaže ljubičice

Nježna mala baršunasta bočica ne privlači pažnju poput ruže – priznate kraljice cvijeća. Graciozan, bez premca, nježan miris ljubičice, u kombinaciji s nježnim laticama jorgovana okruženim sočnim zelenim lišćem, pretvorio je ovaj prekrasan cvijet u jednog od najomiljenijih i najcjenjenijih ljudi. Posebna značenje tetovaža ljubičice – skromnost i ljepota.

Mitovi i legende o ljubičici

Mnogo je legendi i priča o skromnom cvijetu sačuvano do danas. Postoji jedna lijepa kršćanska legenda, gdje su se suze prvog čovjeka na zemlji Adamove pretvorile u skromno cvijeće. Suze su mu oblile lice od vijesti kad je saznao da mu je Gospodin oprostio grijehe.

Mali, neupadljiv cvijet ljubičice bio je posebno omiljen u starogrčkoj mitologiji. Jedan od mitova kaže da je Atlas imao mnogo kćeri, a jedna od njih je imala posebnu milost i ljepotu. Bog sunca ugledao je šarmantnu ženu i odlučio postići od nje uzajamnost, ali mlada djevojka nije željela sebi takvu nezavidnu sudbinu. Učinila je molitvu vrhovnom bogu Zeusu, moleći da je zaštiti od ljubavnog udvaranja sveprisutnog svjetla. Zeus ju je pretvorio u nježni cvijet ljubičice i stavio je na nebo, od tada je ispunila nebeske šikare svojim mirisom. Do sada je na nebu bila ljubičica, ako jednu od Zeusovih kćeri nije napao Pluton. U ovom je trenutku mlada božica u rukama držala hrpu ljubičica, koje su joj ispale iz ruku i pale ravno na tlo..

Primjeri fotografija:

fotografija tetovaže ljubičice za članak o značenju tetovaže ljubičice - tatufoto.ru - 21fotografija tetovaže ljubičice za članak o značenju tetovaže ljubičice - tatufoto.ru - 20fotografija tetovaže ljubičice za članak o značenju tetovaže ljubičice - tatufoto.ru - 19fotografija tetovaže ljubičice za članak o značenju tetovaže ljubičice - tatufoto.ru - 18fotografija tetovaže ljubičice za članak o značenju tetovaže ljubičice - tatufoto.ru - 17fotografija ljubičaste tetovaže za članak o značenju ljubičaste tetovaže - tatufoto.ru - 16fotografija tetovaže ljubičice za članak o značenju tetovaže ljubičice - tatufoto.ru - 15fotografija ljubičaste tetovaže za članak o značenju ljubičaste tetovaže - tatufoto.ru - 14fotografija tetovaže ljubičice za članak o značenju tetovaže ljubičice - tatufoto.ru - 13fotografija ljubičaste tetovaže za članak o značenju ljubičaste tetovaže - tatufoto.ru - 12fotografija ljubičaste tetovaže za članak o značenju ljubičaste tetovaže - tatufoto.ru - 11fotografija tetovaže ljubičice za članak o značenju tetovaže ljubičice - tatufoto.ru - 10fotografija tetovaže ljubičice za članak o značenju tetovaže ljubičice - tatufoto.ru - 9fotografija tetovaže ljubičice za članak o značenju tetovaže ljubičice - tatufoto.ru - 8fotografija tetovaže ljubičice za članak o značenju tetovaže ljubičice - tatufoto.ru - 7fotografija tetovaže ljubičice za članak o značenju tetovaže ljubičice - tatufoto.ru - 6fotografija tetovaže ljubičice za članak o značenju tetovaže ljubičice - tatufoto.ru - 5fotografija tetovaže ljubičice za članak o značenju tetovaže ljubičice - tatufoto.ru - 4fotografija tetovaže ljubičice za članak o značenju tetovaže ljubičice - tatufoto.ru - 3fotografija tetovaže ljubičice za članak o značenju tetovaže ljubičice - tatufoto.ru - 2fotografija tetovaže ljubičice za članak o značenju tetovaže ljubičice - tatufoto.ru - 1

Rimljani su ljubili ljubičicu toliko da su čak izdali i novčić s njezinim likom. Također se koristio u liječenju bolesti te se dodavao vinu kako bi piću dao proljetni miris. Ljubičica se naširoko koristila u pripremama za blagdane: ukrašavali su trgove i stanove nježnim cvijećem.

Ljubav prema nježnoj ljubičici u Europi

Od davnina je u Njemačkoj bio običaj da se dolazak proljeća smatra značajnim danom kada je pronađen prvi cvijet ljubičice. Postojala je i legenda da će se ona koja je iščupala prvu ljubičicu moći udvarati najzavodljivijoj ljepotici.

Među drevnim Galijama, mirisni cvijet simbolizirao je nevinost i skromnost. Francuzi su se voljeli boriti ne samo mačevima, već i u verbalnim bitkama. Najbolji pjesnik i majstor riječi nagrađen je zlatnom ljubičicom. Francuski su književnici nježni cvijet smatrali personifikacijom djevojačke ljepote i nevinosti, svježine i čistoće..

Video:

Ljubičica je također simbol skrivenih vrlina, koje se objašnjavaju dodatnom nijansom cvijeta:

  • snježnobijela označava čistoću;
  • crvena – vjerna ljubav i dobrota;
  • plava – odanost tradicijama i temeljima.

Simbol kreativnosti i nade

Značenje tetovaža ljubičice – sloboda i dobre vijesti. Takva simbolika povezana je sa životom carice Josephine, Napoleonove voljene. Nakon što je morala proživjeti vrlo teška vremena, privedena je i zatvorena u zatvorsku ćeliju. Ljepoticu je čekala nezavidna sudbina – osuđena je na smrt. I potpuno je izgubila nadu, ali kćerka tamničara došla je do nje i kroz rešetke pružila nježan buket ljubičica. Zraka nade nastala je u srcu budućeg vladara, počelo joj se činiti da oslobođenje nije daleko. I tako se dogodilo. Stoga su ti dirljivi cvjetovi počeli pratiti Josephine posvuda, ona se umjesto dragim kamenjem ukrasila ljubičicama..

Pripremili: Vasyukhno, Nelya Vasilievna