Fotografija tetovaža

Značenje tetovaže kotača

Što znači tetovaža na volanu?

Imat ćemo veselu starost –

koliko baka s tetovažama na donjem dijelu leđa!

U materijalu ćemo doznati povijest crteža i značenje tetovaže na volanu. Pogledajmo neke zanimljive podatke. Naravno, da vidimo fotografije gotovih tetovaža s upravljačem i skice za takve tetovaže (ispod materijala pronaći ćete poveznice na odjeljke naše web stranice koji sadrže primjere tetovaža s volanom).

Značenje tetovaže kotača

Značenje tetovaže kotača

Obilje tetoviranih pojedinaca oba spola povećava se svake godine..

Odakle osobi takva želja za tetoviranjem??

Odgovor leži u dalekoj prošlosti. Naši prapradjedovi, brinući se o hrani i svom osobnom statusu lovca, budući da je upravo on dobio najviše sitnica, pokušali su se na neki način razlikovati od ostalih saplemenika.

Riječ “tetovaža” prilično je nova i prvi put je korištena 1769. godine u dnevniku kapetana Jamesa Cooka. Korijen potječe od polinezijske riječi koju su aboridžini koristili na mnogim pacifičkim otocima, gdje se stanovništvo tetoviralo. Engleski su se pomorci prvo tetovirali na ovim otocima, a zatim uveli običaj u Europi.

Kako vjeruju mnogi arheolozi, tetoviranje je počelo još u Egiptu, prije nego što je Egipat bio organizirano društvo prije otprilike 6.000 godina..

Iz Egipta se običaj tetoviranja kasnije proširio i podijelio s drugim dijelovima Afrike, preseljen u Aziju i pacifičke otoke preko trgovačkih linija i putnika.

Svaka se kultura od tada tetovirala u jednom ili drugom obliku, zbog duhovnosti, zaštite, snage i povijesti. Tetovaže su bile oznake onoga na što se nositelj jako ponosio ili ga se sramio nositi. Polinežani su dopuštali tetoviranje muškaraca i žena, dok su u drugim kulturama to dopuštali samo muškarci. Japanci se tetoviraju najmanje 400. godine prije Krista. u dekorativne svrhe, ali i kao oznake na kriminalcima kako bi se razlikovali od ostalih građana.

Svaka tetovaža imala je svoje posebno značenje. Počinjemo seriju članaka o tetovažama i njihovom značenju.

Što znači tetovaža na volanu tetovaža na volanu i natpis carpe diem - što znači tetovaža na volanu tetovaža volana i sidra na nogama za lijepu djevojku

Počnimo s nautičkim tetovažama i tetovažom na volanu

Zašto morski?

Za to postoje dva razloga..

Prvo, mornari su donijeli tradiciju tetoviranja u Europu..

Druga je najstarija i najraširenija tema..

Glavni motivi nautičkih tetovaža su: val, jedro, galeb, sidro, volan.

Danas ću vam reći o upravljaču. Zašto baš o njemu? Shvatit ćete kad znate što ova tetovaža na leđima, podlaktici ili prsima znači..

Kakav je bio život pomorca prije dvjesto godina? Kako se to odražava na značenje i značaj tetovaže na volanu?

Bila je puna teškoća i kušnja. Ovi hrabri, ali vrlo praznovjerni ljudi vjerovali su da će im tetovaža na volanu pomoći. Odabir pravog smjera jamčio je priliku za povratak kući s najopasnijeg putovanja..

tetovaža upravljača na bočnoj nozi Tetovaža na upravljaču na prsima tetovaža volana i hobotnice na vratu

U današnjoj europskoj kulturi tetoviranja ova je tetovaža odavno prešla iz kategorije profesionalnih u kategoriju općeprihvaćenih. Upravljač je doista muška tetovaža. Ovaj simbol nije karakterističan za ženski spol. No, budući da tetovaža s upravljačem govori o liderskim kvalitetama njezina vlasnika, u suvremenom svijetu možete pronaći dovoljan broj “Amazonki” sa sličnim simbolima.

“Osoba je odgovorna za svoj život i sama bira svoju sudbinu, svoj životni put i spremna je na sve preokrete”.

A za avanturističnije pojedince postoji još jedno značenje ove tetovaže – to je ljubav prema avanturi, lutanju i sklonost mijenjanju mjesta..

Ako želite omotati užad oko “Helma” ili ga prikazati sidrom, znajte da to simbolizira vas, kao osobu koja ide svojim putem, unatoč otežavajućim okolnostima u životu. Bez obzira na to koja je slika upravljača odabrana – realna ili fantazijska, ova tetovaža simbol je prirode koja voli slobodu i nastoji dominirati životom..

CARPE DIEM – VOLITE TRENUTAK!

Možete gledati:

SKITCH TATTOO TOČAK

FOTO TATTOO TOČAK