Fotografija tetovaža

Značenje tetovaže šipka

Upoznajmo se u ovom materijalu s informacijama o značenje tetovaže šipka, povijest i značenje ovog prilično rijetkog dizajna tetovaža. Za one koji su se odlučili za takvu tetovažu i koji su “na niskom početku” na putu do salona za tetoviranje, predlažemo da pogledaju crteže koje smo za vas pripremili u okviru kataloga na ovu temu:

  • Fotografija tetovaže šipka
  • Skice tetovaže šipka

Značenje tetovaže šipka - zanimljive informacije i primjeri tetovaža na fotografiji

Značenje tetovaže šipka – zanimljive informacije i primjeri tetovaža na fotografiji

Značenje, povijest i značenje tetovaže šipka

Mnogi narodi smatraju šipak jednom od najomiljenijih ritualnih i svetih biljaka. Njegovo cvijeće obožavali su pjesnici, književnici, vladari i heroji. Na praznike je lijepi spol pleo grimizno voće u svoje pletenice. Među starim Grcima i Rimljanima on je simbolizirao čiste namjere i vanjsku ljepotu. Među slavenskim narodima značenje tetovaže šipka je neumiruća mladost, prava ljubav i ljepota..

Čarolija šipka

Cvjetovi šipka simbolizirali su magiju dobra. Prema drevnim legendama, grančica biljke, posuta snježno bijelim cvjetovima, izazvala je romantičan odgovor lijepe princeze do pastira ili obrnuto, kraljevske osobe do običnog čovjeka.

Grm šipka zasađen ispod prozora privući će energiju novca i prosperitet u kuću.

Da biste zaštitili svoj dom od utjecaja zlih duhova i vampirizma, morate brati grane ove biljke tijekom punog mjeseca. Takvim buketom iskušavaju osjećaje voljene osobe: morate mu pokloniti cvjetnu grančicu, ako ostane ravnodušan, onda je ljubav neuzvraćena.

Legende o divljoj ruži

U staroj Grčkoj postojala je lijepa legenda koja povezuje božicu ljepote i šipak. Božica ljubavi saznala je za smrt svog voljenog i pojurila u potragu za njim ravno kroz šikaru šipka. Suze su joj toliko zamutile oči u obliku badema da nije primijetila kako je trnje razderalo nježnu kožu. Rubine kapi krvi padale su na trnovito granje i cvjetale poput divljih ruža.

Primjeri fotografija:

fotografija tetovaže šipka za članak o značenju tetovaže šipka - tatufoto.ru - 19fotografija tetovaže šipka za članak o značenju tetovaže šipka - tatufoto.ru - 18fotografija tetovaže šipka za članak o značenju tetovaže šipka - tatufoto.ru - 17fotografija tetovaže šipka za članak o značenju tetovaže šipka - tatufoto.ru - 16fotografija tetovaže šipka za članak o značenju tetovaže šipka - tatufoto.ru - 15fotografija tetovaže šipka za članak o značenju tetovaže šipka - tatufoto.ru - 14fotografija tetovaže šipka za članak o značenju tetovaže šipka - tatufoto.ru - 13fotografija tetovaže šipka za članak o značenju tetovaže šipka - tatufoto.ru - 12fotografija tetovaže šipka za članak o značenju tetovaže šipka - tatufoto.ru - 11fotografija tetovaže šipka za članak o značenju tetovaže šipka - tatufoto.ru - 10foto-tatu-shipovnik-dlya-stati-pro-znachenie-tatuirovki-shipovnik-009-tatufoto-rufotografija tetovaže šipka za članak o značenju tetovaže šipka - tatufoto.ru - 8fotografija tetovaže šipka za članak o značenju tetovaže šipka - tatufoto.ru - 7foto-tatu-shipovnik-dlya-stati-pro-znachenie-tatuirovki-shipovnik-006-tatufoto-rufotografija tetovaže šipka za članak o značenju tetovaže šipka - tatufoto.ru - 5fotografija tetovaže šipka za članak o značenju tetovaže šipka - tatufoto.ru - 4foto-tatu-shipovnik-dlya-stati-pro-znachenie-tatuirovki-shipovnik-003-tatufoto-rufotografija tetovaže šipka za članak o značenju tetovaže šipka - tatufoto.ru - 2fotografija tetovaže šipka za članak o značenju tetovaže šipka - tatufoto.ru - 1

Kubanska legenda je simbolična. Lijepa kozačka žena živjela je u vrlo udaljenom selu. Posjedovala je toliko upečatljivu ljepotu da su svi dečki buljili u nju. Djevojka se zaljubila u jadnika, koji joj je uzvratio osjećaje. Morao je na posao i prisiljen je ostaviti svoju ljepotu na miru. Djevojci seoskog atamana djevojka se svidjela, pa ju je jedne noći bez mjeseca ukrao ravno iz roditeljskog doma. Vrlo dugo kozačka žena provela je zaključana pod njegovom bravom, čeznula je za svojim voljenim dečkom, a djevojčici je srce zaboljelo od tuge. Djevojka je pobjegla u šumu, gdje je izvršila samoubojstvo. Tu je izrastao luksuzni grm s izvrsnim cvijećem. Prolazio je stari poglavica, htio je ubrati mirisnu grančicu, ali grm je istog trena oštreo oštrim trnjem. Došlo je jesensko vrijeme i dogodilo se čudo – grm je bio prekriven jarkocrvenim plodovima, vrlo sličnim rubinskim kapima krvi.

Njemačka legenda govori o hrabrim Valkirijama koje prate duše hrabrih heroja do Valhalle. Ratoborne djevojke nisu se imale pravo miješati u tijek bitke, ali jednom je jedna od njih poslušala i pomogla pobijediti jednog hrabrog Vikinga. Pokazalo se da je njegova sudbina unaprijed predviđena – upravo je on trebao stradati u sukobu dva kralja. Pobješnjeli bog rata stavio je otrovnu grančicu šipka pod glavu Valkire, nakon čega ju je uhvatio vječni san, a samo će je zaljubljeni princ probuditi.

Video:

Štovanje tajanstvene biljke

Značenje tetovaže šipka je bogatstvo, sreća, dobrobit, dobro zdravlje. Trnovita biljka je jednaka nečistoj, raste na sjecištu našeg i paralelnog svijeta. Ako je šipak narastao na raskršću, Slaveni su mu donosili darove i prinose kako bi umirili duhove. Bilo je zabranjeno lomiti ili odsijecati njegove grane bez hitne potrebe. Ako je šipak bio potreban za svadbene svečanosti, orasi, vino i kruh morali su se ostaviti pod korijenjem..

Pripremili: Vasyukhno, Nelya Vasilievna