Fotografija tetovaža

Značenje tetovaže guštera

Na ovoj stranici pronaći ćete korisne informacije o značenje tetovaže guštera, povijest crteža i možete se upoznati s primjerima gotovih tetovaža guštera.

  • Gušter – poput tetovaže, poznat je od pamtivijeka. To se posebno odnosi na narode Latinske Amerike, Australije, Oceanije i Indokine..

Značenje tetovaže guštera

Značenje tetovaže guštera

Najčešće se prikazuje kao slovo S. Gušter pripada elementima vode i zraka, simbolizira brzinu, okretnost, lukavost i nedostižnost. Od davnina je poznata jedinstvena sposobnost guštera da se regenerira, što također postaje jedan od simbola tetovaže – ponovno rođenje. U pretkršćansko doba gušter je služio kao obiteljski totem i mogao se koristiti kao simbol klana ili plemena..

Što znači tetovaža guštera?

U drevnom razdoblju okretnost i brzina guštera povezivali su se s bogom trgovine Hermesom (Merkurom). Pripisivana joj je i mudrost i sreća..

Značenje tetovaže guštera 1 Značenje tetovaže guštera 2 Značenje tetovaže guštera 3

Gušter je bio poznat simbol kod starih Slavena; pripisivale su mu se takve pozitivne osobine kao zaštita od opasnosti, zaštita stambenog prostora. Mačevanje od opasnosti jedno je od najčešćih značenja tetovaže guštera..

Među uralskim plemenima od davnina, gušter se smatrao zaštitnikom prirodnih bogatstava i gospodaricom planina..

U kršćanskom razdoblju gušter, zajedno sa zmijom, dobiva izrazito negativnu boju..

Značenje tetovaže guštera 4 Značenje tetovaže guštera 5 Značenje tetovaže guštera 6

Odvojeno treba spomenuti značenje kameleonske tetovaže koja s jedne strane simbolizira lukavost i sposobnost prilagođavanja situaciji, a s druge strane neprincipijelna osoba sposobna oponašati i zabiti nož u leđa ..

Tako velika vrsta guštera poput guštera monitora simbolizira smirenost, promatranje i staloženost. Plemena Okeanije zovu guštera monitora – zmaja Komodo.

Možete gledati:

SKITKE TATUTE GUŠARA

FOTO TATTOO GUŠTER