Fénykép tetoválásról

A szitakötő tetoválás jelentése

A történelem jelentése és a szitakötő tetoválás jelentése

Ebben az anyagban megpróbáljuk megérteni a szitakötő tetoválás jelentését, beszéljünk róla szitakötő tetoválás jelentése és természetesen megismerkedünk a szitakötő tetoválások példáival, amelyek már elfoglalták helyüket az emberi testen. Egyébként 2 tematikus részt készítettünk a tetoválási katalógusunkban:

 • Fotó szitakötő tetoválásról
 • Dragonfly tetoválás vázlatok

A szitakötő tetoválás jelentése

A szitakötő tetoválás jelentése

A szitakötő a rovarok egyik legősibb képviselője, akinek fosszilis maradványait a jura korszak szárazföldi kőzeteiben találták meg. A föld szinte minden sarkában sok szitakötőfaj található, kivéve a bolygó leghidegebb régióit. Ennek a változatosságnak köszönhetően a szitakötő meglehetősen érdekes és népszerű szimbólum a tetoválás művészetében. Meg kell jegyezni, hogy a tetoválások rovarok formájában vonzzák a körülöttük lévő emberek tekintetét és figyelmét. Egyesek számára szimbólum, mások gyakorlatilag műalkotás..

Különböző országokban, különböző népek között a szitakötő tetoválásnak különböző szimbolikus jelentései vannak. Az európai országokban a szitakötő tetoválás jelentése negatív baljós jelentést kap. A középkorban ezeket a rovarokat a boszorkányokhoz hasonlították, és néhány országban úgy vélték, hogy az emberek, akik engedtek az ördög kísértésének, szitakötőkké változtak. Vannak olyan legendák is, amelyek szerint a szitakötőket trollok használták ruhák varrásához..

mit jelent a szitakötő tetoválás a szitakötő tetoválások jelentése és jelentése szitakötő tetoválás az egész hátán

A keleti országokban, különösen Japánban a szitakötőt különleges módon kezelték, a katonai bátorság és az erő szimbólumaként. Itt ezeket a rovarokat áldozták fel az isteneknek a csatában való győzelem kérésével. A japánok a szitakötőt bátor rovarnak és szerencsét hozó szimbólumnak tartották. Vietnamban a szitakötőket használták az időjárás előrejelzésére, Japánban és Kínában pedig orvosi célokra. A kínaiak a szitakötőt is a változékonyság, a törékenység szimbólumának tekintették..

Az amerikai indiánok körében ezek a gyors rovarok az újjászületést és a teljes megújulást jelképezték kemény megpróbáltatások, csaták, háborúk után. Emellett egyes indiai törzsek azt hitték, hogy a szitakötők elviszik a halott emberek lelkét..

A modern világban a szitakötő jelentése kegyelem, ügyesség, sebesség, mivel ezt a rovart tartják a leggyorsabbnak a világon. Emiatt a szitakötő tetoválásokat olyan emberek készítik, akik a kockázat, a mozgás és a sebesség rajongói..

A szitakötő tetoválás jelentése:

 • Kitartás.
 • Sebesség.
 • Lelki erő és fizikai erő.
 • Szerelem és szabadság.
 • Korlátlan siker.
 • Bölcsesség.
 • Egyszerű emelés egy helyről.
 • Kitartás.
 • Bátorság.
 • Legyőzhetetlenség.

A szitakötő tetoválás manapság nagyon népszerű. Olyan emberek alkalmazzák, akik a belső erő és a külső megtévesztő törékenység jellegében a kombinációt szeretnék hangsúlyozni..

példa egy szitakötő tetoválás vázlatára nagy szitakötő tetoválás a mellkason eredeti szitakötő tetoválás az oldalán

A szitakötő formájú tetoválást lányok és fiúk is alkalmazhatják, mert ez az erős rovar, fejlődésének sajátosságai miatt, az érettséghez és a gyors növekedéshez kapcsolódik. Mint tudják, a szitakötők a vízben kezdik életüket, idővel szárnyakat fejlesztenek és repülni kezdenek. De nem minden állatvilág képviselőjének sikerül meghódítania két olyan erős elemet, mint a víz és a levegő. Ennek köszönhető, hogy a szitakötő misztikus jelentést és szimbolikát kap. Néha még a sárkányok őseinek is nevezik őket. Angliában ennek a rovarnak a nevét “sárkánylégynek” fordítják.

A Dragonfly tetoválás különféle élénk színekben alkalmazható, amelyek bizonyos szemantikai terhelést is hordoznak. A piros szitakötő jelzi az ember belső erejét vagy a szeretet keresését. A zöld a bölcsességet, a kék a békét jelzi. A tetoválás alkalmazásakor a szivárvány minden színével játszhat, mivel természeténél fogva fényes rovar.

A szitakötő tetoválás rajzolásának helye leggyakrabban a váll, a nyak, a hát, az alsó hát, a csukló lehet..

Mindenkinek joga van ahhoz, hogy testéhez díszet válasszon, ami tetoválás. És ne figyeljen arra, hogy a kép mit jelent más emberek számára. A lényeg az, hogy milyen értéket tulajdonít a képnek maga az a személy, akinek testén ez vagy az a kép pompázik.

Nézheted:

SÁRKÁNYOS TETOVÁZÁSI VÁZLATOK

FOTÓ TETTAO DRAGONFLY